<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 03, 2021

Schokkend rapport: duizenden pedofiele priesters in Franse kerk sinds 1950

Duizenden pedofielen zijn sinds 1950 actief binnen de Franse Katholieke Kerk, concludeerde het hoofd van een onafhankelijke commissie die het schandaal onderzoekt, dagen voor de publicatie van het rapport.

Dat meldt TRT World zondag op basis van het Franse persbureau AFP.

De onafhankelijke commissie in Frankrijk die het schandaal onderzoekt, heeft tussen 2.900 en 3.200 pedofiele priesters of andere leden van de kerk aan het licht gebracht, zei Jean-Marc Sauve, voormalig plaatsvervangend voorzitter van de Staatsraad en voorzitter van CAUSE (de Franse onafhankelijke commissie voor seksueel misbruik in de kerk). Hij zei ook dat het nog om “een minimale schatting” gaat.

Het rapport van de commissie wordt dinsdag gepubliceerd. Het onderzoek heeft tweeënhalf jaar geduurd en is gebaseerd op kerk-, gerechts- en politiearchieven en interviews met getuigen. Het rapport beslaat 2.500 pagina’s.

De commissie zal ook kijken naar “de mechanismen, met name institutionele en culturele” binnen de kerk waardoor pedofielen actief konden blijven, en zal tientallen voorstellen doen.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TRT World  | Gepubliceerd: 03-10-2021

Oct 03, 2021
Loading posts...