<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 30, 2019

Schrijft DENK komende Provinciale Statenverkiezingen geschiedenis?

Politieke beweging DENK doet in Zuid-Holland met 50 kandidaten mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. De partij vindt dat er binnen de provincie een enorm draagvlak en potentie is voor het geluid van DENK, de partij die vorig jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen geschiedenis schreef.

“Een zeer diverse en krachtige kandidatenlijst”, beoordeelt DENK de lijst voor Zuid-Holland, de provincie waar vier zetels wordt verwacht.

Volgens lijsttrekker Metin Çelik is dat doel te halen. “Heel trots ben ik op het feit dat wij een zeer diverse lijst hebben. Het is een fantastische groep waar veel Zuid-Hollanders zich in kunnen herkennen. Kandidaten van Rotterdam tot Den Haag, van Leiden tot Dordrecht, onze lijst bestaat uit een mix van jong talent, ervaring en veel enthousiasme. Met deze dynamische groep, die staat te popelen om de boodschap van DENK te laten horen, ben ik er van overtuigd dat wij die 4 zetels ook zullen behalen.”

De nummer 2 op de lijst is Mohammed Ghay, tevens werkzaam voor de Tweede Kamerfractie van DENK. Eerder was hij ook betrokken bij de Islam Democraten als fractiemedewerker. Politiek leider van DENK, Tunahan Kuzu, en fractievoorzitter DENK Rotterdam, Stephan van Baarle, staan als lijstduwers op deze kandidatenlijst.

Het verkiezingsprogramma van DENK Zuid-Holland wordt op korte termijn bekendgemaakt, meldt de partij.

“Het wordt een mooi verkiezingsprogramma met goede voorstellen voor een eerlijk en rechtvaardig Zuid-Holland. Een aantal van deze voorstellen zijn onder andere het subsidie verlenen voor het slopen van vervuilende auto’s en het ombouwen van meer leegstaande kantoorpanden tot woningen, buurthuizen en vrije creatieruimte”, vertelt Çelik.

Daarnaast pleit DENK voor een regionale economie met voldoende stageplaatsen en vaste banen. Een ander belangrijk punt is het verlagen van de provinciale opcenten en het goedkoper maken van openbaar vervoer voor alle Zuid-Hollanders. “Eén van onze voorstellen is gratis openbaar vervoer op feestdagen zoals Kerst, Ramadanfeest en Divali”, aldus Çelik.

DENK maakte woensdag de volledige kandidatenlijst als volgt bekend:

DENK Gelderland

Woensdag meldde ook de afdeling in Gelderland zich. Daar zal Rabia Karaman de lijst aanvoeren. “Met de maatschappelijk betrokken Karaman als lijsttrekker gaat DENK voor 2 zetels in Gelderland.”

“Het is een eer dat ik onze idealen van een eerlijke en rechtvaardige samenleving mag uitdragen als lijsttrekker voor Gelderland. Met een team van ervaren politici en jonge talenten zullen wij ons inzetten voor alle Gelderlanders. We willen onze verantwoordelijkheid nemen voor onze gezamenlijke toekomst”, reageert Karaman.

Op de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 20 maart 2019 staan ook Tweede Kamerlid Farid Azarkan en lijsttrekker voor DENK Europa Ayhan Tonca als lijstduwer.

Eerder was Karaman betrokken in de Arnhemse politiek onder meer als bestuurslid van DENK Verenigd Arnhem. Daarnaast is ze ook actief in landelijke interculturele en interreligieuze platforms. Naast haar sociaal maatschappelijke activiteiten is Karaman tevens ondernemer.

DENK-voorzitter Selçuk Öztürk: “We hebben de overtuiging dat het een mooie campagne wordt richting de Provinciale Statenverkiezingen. Rabia is ambitieus, kent de provincie en haar inwoners en is zeer capabel om het geluid van Gelderlanders te laten horen. Door de  creatieve inzichten, betrokkenheid en ambities ben ik er van overtuigd dat dit team op een positieve wijze het DENK geluid zal laten horen.”

Het verkiezingsprogramma voor Gelderland wordt ook op korte termijn bekendgemaakt, aldus DENK die de kandidatenlijst voor Gelderland als volgt heeft gedeeld:

  1. Rabia Karaman
  2. Yildirim Usta
  3. Rian Keurentjes
  4. Seher Çiftçi
  5. Yasin Oztürk
  6. Bayram Sünnetçi
  7. Talip Aydemir
  8. Ayhan Tonca
  9. Farid Azarkan

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 30-01-2019

Jan 30, 2019
Loading posts...