<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 17, 2020

Schuldenlast Turkse huishoudens ruim onder wereldgemiddelde

Huishoudens in Turkije hebben veel minder schulden dan medemensen in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. Ook doet Turkije qua staatsschuld, berekend per hoofd, het beter dan de rest.

Dat liet de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak maandag weten.

“De Turkse huishoudens bevinden zich in een veel betere situatie vergeleken met ontwikkelde en ontwikkelingslanden. Dat geldt ook voor de staatsschuld. De Turkse economie heeft het altijd zwaar te verduren gekregen, maar bleef altijd sterk en zal na de huidige (corona)crisis nog sterker worden”, verklaarde Albayrak.

“De gemiddelde schuldenlast van een Turkse huishouden is 1.291 dollar, terwijl dat 26.680 dollar is in ontwikkelde landen. De schulden van Turkse huishoudens bevinden zich ook ver onder het wereldgemiddelde van 6.271 dollar”, benadrukte de Turkse minister.

Albayrak zei ook dat Turkije valselijk wordt beschuldigd dat het volk in flinke schulden zou verkeren en dat de cijfers dit tegenspreken.

Een gemiddelde Amerikaanse huishouden moet 49.579 dollar terugbetalen aan zijn schuldeiser. In Zuid-Korea is dat schuldbedrag 29.778 dollar, in China 5.819 dollar.

De staatsschuld van Turkije, 2.854 dollar per hoofd, is ook enkel een derde van het wereldgemiddelde van 9.108 dollar per hoofd, zei Albayrak. “In ontwikkelde landen is de staatsschuld 41.178 dollar per persoon.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-08-2020

Aug 17, 2020
Loading posts...