<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jul 05, 2018

Selçuk Öztürk rekent af met ‘missionaris’ Gert-Jan Segers (ChristenUnie)

De omstreden uitspraken van Gert-Jan Segers (CU) over Turkije en Turkse Nederlanders is ook Kamerlid Selçuk Öztürk van DENK opgevallen. Die vroeg zich af wat voor intentie Segers met die uitingen heeft.

“Ik heb ook gelezen dat Segers zei dat de Turk land moet kiezen en deze mensen zich cultureel moeten aanpassen”, begon Öztürk aan zijn uithaal. “Wie is, om het even aardiger te zeggen, wie denkt dat de heer Segers is om mensen te dwingen om voor een land te kiezen?”, vroeg Öztürk zich af.

Het is het DENK-Kamerlid opgevallen dat Segers een soort bekeringsdrang heeft. “Omdat hij zeven jaar lang een zendeling, een missionaris, is geweest in Egypte. Hij heeft een soort bekeringsdrang. (Volgens Segers) moet iedereen die naar Nederland komt in de lijn van ChristenUnie gaan leven wil hij een plekje krijgen in Nederland. Ik zou hem willen vragen: heeft u gehoord van acceptatie binnen onze normen en waarden en rechtsstaat?”

De CU-voorzitter en coaltie-kopstuk haalde in zijn reactie Turkije erbij met het welbekende riedeltje: “Ik zie wat er in Turkije gebeurt. Dat journalisten achter tralies belanden. Dat oppositieleiders gearresteerd worden. En dat is vlakbij, aan de rand van Europa. Vrijheid is kwestbaar. Ik wil hem hier voor iedereen onderhouden.”

Voor die vrijheid hoeft Segers niet zo ver naar Egypte en Turkije te gaan, zei Öztürk. “Dan kunt u ook in de Kamer kijken, naar bijvoorbeeld de SGP. Wat ze in hun beginselprogramma hebben geschreven en waar u (CU) heel graag mee samenwerkt: ‘In deze orde is de man het hoofd van de vrouw’. Een partij midden in onze samenleving, in ons parlement, die al honderd jaar functioneert, stelt de gelijkheid tussen man en vrouw niet gelijk. Ze zeggen dat vrouwen in dit parlement geen parlementariër mogen worden”, haalde Öztürk uit.

Zogenaamde vrijheidsstrijder

“U bent daar niet mee bezig, maar pakt de nieuwkomer, moslim en mensen met Turkse achtergrond aan. Het prachtige pleidooi die de zogenaamde vrijheidsstrijder Segers houdt; nee. Ik zie de heer Segers als iemand die een bekeringsdrang heeft en nog steeds missie- en zendelingswerk doet in de Kamer. Ik zie dat Segers een probleem heeft met de acceptatie van de vrijheid die we samen in Nederland hebben opgebracht”, vervolgde Öztürk zijn woorden.

Segers reageerde: “Ik zie dat antisemitisme nu opkomt en voortkomt uit culturen waar ik mij grote zorgen om maak.”

“Er is meer dreiging richting moslims dan antisemitisme”, benadrukte Öztürk. “Zeg dat dan.”

De Telegraaf Segers

Segers zei vorige week in een interview met De Telegraaf dat hij zich zorgen maakt om de integratie van Turkse Nederlanders en dat Nederland NAVO-bondgenoot Turkije niet moet steunen als dat land wordt aangevallen.

Turkse nieuwsdiensten reageerden met afschuw op die uitspraken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 05-07-2018

Jul 05, 2018
Loading posts...