<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 19, 2019

Senator: Washington creëert problemen en nachtmerries voor Turkije

Door YPG in Syrië te bewapenen, heeft “Washington een nachtmerrie opgewekt voor Turkije”.

Dat zei de Amerikaanse senator Lindsey Graham zaterdag tijdens zijn bezoek aan de Turkse hoofdstad.

Graham onderstreepte dat de YPG/PYD “duidelijk” verbonden is met de PKK – door Turkije, de VS en de Europese Unie geclassificeerd als terroristische groep. “De Amerikaanse strategie in Syrië heeft potentieel om Turkije schade aan te richten.”

De Senator van Zuid-Carolina benadrukte het belang van de bescherming van Turkije en het oplossen van het probleem dat de VS voor Ankara “creëerde”, verwijzend naar steun van de VS voor terreurgroep YPG onder het mom van “strijd tegen Daesh-terroristen”.

Hij benadrukte dat de geplande terugtrekking van de VS uit Syrië moet plaatsvinden om fouten uit het verleden recht te zetten.

Het verrassende besluit van de Amerikaanse president Donald Trump volgde op een telefoontje met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, waarin de twee het eens waren over de behoefte aan een effectievere coördinatie in Syrië.

“President Trump zou zeer voorzichtig moeten zijn in hoe hij zich terugtrekt en dit probleem niet op de schoot van Turkije dumpen,” zei Graham, eraan toevoegend dat het “krankzinnig” zou zijn voor Turkije om elementen te bestrijden die door de VS in Syrië zijn bewapend.

Onder verwijzing naar de dreiging voor Turkije en de territoriale integriteit van Syrië, heeft Turkije laten weten binnenkort een grootschalige antiterreuroperatie, ten oosten van de rivier de Eufraat, nabij de Turkse grens, te starten tegen YPG.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-01-2019

Jan 19, 2019
Loading posts...