<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 07, 2022

Servië: Zie wat geweldig Turkije heeft bereikt dankzij leiderschap Erdoğan

De Servische president Aleksandar Vucic heeft zich woensdag lovend geuit richting Turkije en diens leider Recep Tayyip Erdoğan, die hij op bezoek had. Beide landen hebben zeven overeenkomsten gesloten.

Ik denk dat iedereen zou moeten zien wat dit geweldige land heeft bereikt onder het leiderschap van Erdoğan”, zei de Servische leiders tijdens een persconferentie.

Vucic verwelkomde de Turkse investeringen in Servië en zei dat beide landen ernaar streven het bilaterale handelsvolume te verhogen. Hij benadrukte dat Servië Bayraktar-drones wil kopen, de veelgeprezen UAV’s van Turkse makelij die als cruciaal worden beschouwd in conflicten variërend van Karabach tot Oekraïne.

Verder bedankte Vucic de Turkse president voor zijn openhartigheid en het belang dat hij aan de regio hecht.

Beide landen zijn woensdag ook overeengekomen dat burgers zonder paspoort heen en weer kunnen reizen. Na de Turkse Republiek Noord-Cyprus, Azerbeidzjan, Georgië, Oekraïne en Moldavië wordt Servië het zesde land waar het vppr burgers mogelijk is om met ID-kaarten met chips heen en weer te reizen.

Erdoğan

De Turkse president haalde in zijn toespraak uit naar het westerse beleid tegen Rusland. Hij zei dat westerse landen een provocatief beleid voeren jegens Rusland, afspraken niet nakomen, oude meuk aan wapens naar Oekraïne sturen en Rusland onderschatten. Ook waarschuwde hij dat de oorlog niet op korte termijn zal stoppen, vooral omdat landen niet meewerken aan een oplossing.

Verder zei Erdoğan over de recente spanningen tussen Servië en Kosovo: “We zijn erg blij dat Servië en Kosovo een akkoord hebben bereikt over grensovergangen met behulp van identiteitsbewijzen.”

Dinsdag zei de Turkse president vooraf aan zijn Balkanreis dat Europa de energiecrisis aan zichzelf te danken heeft. “Europa oogst wat het zaait.” (LEES meer)

Dinsdag werd Erdoğan als een volksheld onthaald in Bosnië en Herzegovina. Woensdag was hij in Servië en in de avond vertrok hij naar Kroatië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-09-2022

Sep 07, 2022
Loading posts...