<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2017

Servische president helemaal weg van energie en kracht Erdogan

De Servische president Aleksandar Vučić heeft flinke bewondering voor de energie van zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdoğan.

Dat liet hij dinsdag weten tijdens een persconferentie naast Erdoğan, die na Oekraïne op staatsbezoek is in Servië.

“Ik heb nog nooit een gast gehad die zo’n druk programma had als Erdoğan”, sprak Vučić. “Niemand van mijn gasten had de kracht en energie om 24 uur lang door te werken als Erdoğan. Ik roep het Turkse volk op dit te respecteren.”

De president van Servië bleef lovend over Erdoğan. “Dankzij hem is de werkloosheid in Servië van 26 procent naar 11,8 procent gedaald. Dat is dankzij Turkse investeringen en goede bedoelingen van Erdoğan gebeurd.”

Vučić beloofde tijdens een zakelijk forum aan Turkse investeerders “betere kansen te geven en vijf procent meer voordelen aan hun te bieden dan aan anderen”. “Niemand anders dan de Turken zijn naar Krupanj, Leban, Zitoradja en Vladicin Han gegaan. Jullie waren de redding van die plaatsen.”

Turkije was dinsdag flink vertegenwoordigd in Servië gezien het aantal ministers in de delegatie. Beide landen hebben meerdere overeenkomsten gesloten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BELGRADO | Gepubliceerd: 10-10-2017

Oct 10, 2017
Loading posts...