<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2021

Slachtoffers noodweer Duitsland nog steeds niet geholpen: ‘We leven in de modder’

Veel Duitsers klagen dat ze nog steeds niet zijn geholpen door hun regering na de verwoestende overstromingen in Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en Beieren twee weken geleden.

Dat werd bekend tijdens een bezoek van deelstaatpremier Armin Laschet, tevens erfgenaam van bondskanselier Angela Merkel, en regeringsfunctionarissen aan een van de getroffen gebieden. Zij kregen flinke kritiek te verduren.

De Duitse overstromingsslachtoffers lieten weten dat ze al 2 weken in de modder leven en noemden de functionarissen “incompetent”. “Dat zullen jullie bij de [komende] verkiezingen wel beseffen. Noch de deelstaatregering, noch de provinciale overheid heeft hier geholpen”, zei een van de slachtoffers.

“Er zijn twee en een halve week verstreken en het is nu te laat. Heb je ooit in de modder geleefd? Heb je ooit een week lang met modder geworsteld? Niemand van het bestuur kwam zelfs maar de schade inspecteren”, liet de boze Duitse burger aan de deelstaatpremier weten.

De getroffenen kampen ook met watertekort in hun beschadigde woningen en voelen zich in de steek gelaten.

Noodkreet

Woensdag werd bekend dat 14 burgemeesters Merkel om hulp hebben gevraagd. Ze benadrukten dat “het probleem van elektriciteit, aardgas en riolering groot is”. “Als we de omvang van de vernietiging zien, is het duidelijk dat alle eerdere hulp en organisatie niet genoeg zullen zijn.”

Schuld

Ook startte deze week het Openbaar Ministerie in Duitsland een onderzoek of er sprake is van “dood en verwonding door nalatigheid”. De lokale overheden zouden te laat of slecht de bevolking gewaarschuwd en geëvacueerd hebben. De hevige overstromingen kostten 176 mensen het leven.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 04-08-2021

Aug 04, 2021
Loading posts...