<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 20, 2015

Slowakije en Tsjechië weigeren moslimvluchtelingen, willen alleen christenen

De twee EU-lidstaten Slowakije en Tsjechië hebben aangegeven alleen christelijke vluchtelingen te accepteren in het land.

“Er zal worden gekeken naar de religie van de migranten”, stellen de beide landen.

Daarnaast weigeren de twee landen mee te doen met het verplicht quotasysteem voor migranten, die door de Europese Unie is ingesteld in een gemeenschappelijk asielbeleid.

De Slowaakse regering geeft aan dat het land honderd vluchtelingen uit Syrië zal accepteren. “Aan hun zal worden gevraagd of ze moslim zijn.”

Als gevolg van ontstane commotie geeft de woordvoerder van het Slowaakse ministerie van Binnenlandse Zaken, Ivan Metik, aan dat het land ‘geen moskeeën heeft’ en dat hierdoor ‘moslims het moeilijk gaan krijgen om te emanciperen’. “Door deze maatregel behouden wij de sociale eenheid in het land”, zegt Metik.

De Slowaakse premier Robert Fico geeft aan honderd gezinnen uit Syrië toe te laten met een christelijke geloofsovertuiging. “De helft in 2016 en de andere helft in 2017”, meldt de premier.

Dit in tegenstelling tot het besluit van de Europese Commissie dat Slowakije 785 asielzoekers moet accepteren.

Tsjechië geeft aan op zijn beurt 70 vluchtelingen te accepteren en kondigt aan dat het enkel om ‘kindvluchtelingen uit een christelijk gezin’ zal gaan.

 

© Turksemedia.nl | AA – BRATISLAVA

Aug 20, 2015
Loading posts...