<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 26, 2015

Solliciteren via WhatsApp

bouwens& geeft werkzoekenden de mogelijkheid om te solliciteren via WhatsApp. De facilitaire dienstverlener maakt het zo voor mensen makkelijk om snel te reageren op vacatures.

Videosollicitatie is volgens bouwens& de toekomst voor recruitment. Een video toont niet alleen beelden van de kandidaat. Het biedt iemand de mogelijkheid om kwaliteiten te laten zien en horen die op papier niet of minder tot hun recht komen, zoals communicatie, uitstraling en motivatie.

“Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de eerste indruk van iemand binnen zeven seconden ontstaat. Een recruiter kijkt verder, maar klanten van een bedrijf vellen binnen enkele seconden hun oordeel over degene die ze helpt. Vooral voor functies met veel klantcontact, zoals receptionist of gastvrouw, is deze nieuwe manier van solliciteren een efficiënt instrument”, zegt Michael Bouwens, directeur van bouwens&.

Via Whatsapp kan een kort videobericht met een persoonlijke reactie op een vacature direct naar het mobiele nummer van de recruiter verstuurd worden. Deze vernieuwende aanpak geeft de recruiters letterlijk een beter beeld van de kandidaat. Dit versnelt de selectie van de juiste medewerkers en biedt kandidaten sneller duidelijkheid.

Bouwens: “Kandidaten kunnen op ieder moment en vanaf iedere locatie met hun smartphone een video van zichzelf opnemen en inzenden. Vervolgens bekijkt een recruiter de videoboodschap en besluit hij of zij direct om de kandidaat al dan niet uit te nodigen voor een gesprek. Deze toepassing past volgens ons bij de moderne tijd waarin de vorm en wijze van contact in snel tempo veranderen.”

De mens als kracht
“Wij streven in onze dienstverlening altijd naar het vinden en binden van de beste medewerkers. Nu kunnen we nóg sneller inspelen op de veranderende vraag naar personeel, zonder compromis aan de kwaliteit van die mensen. Het bedrijfsleven verlangt immers steeds meer flexibiliteit en maatwerk. Daar spelen wij op in.”

bouwens&
Begin dit jaar veranderde de bedrijfsnaam Bouwens Groep in bouwens&. “Deze nieuwe naam staat voor de verbinding die wij voelen met onze medewerkers en opdrachtgevers. In een krimpende facilitaire markt groeide het bedrijf de afgelopen jaren juist sterk, voor ons het bewijs dat onze persoonlijke, verbindende aanpak werkt”, aldus Michael Bouwens.

De onderneming biedt van oorsprong chauffeursdiensten aan voor CEO’s en directeuren die hun reistijd willen omzetten in werktijd. Inmiddels heeft bouwens& zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in receptiediensten, beveiliging en facility management. Later dit jaar zullen de chauffeursdiensten onder de oorspronkelijke, vertrouwde naam Bouwens Chauffeursdiensten verder gaan.

May 26, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...