<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 04, 2020

Spaanse media blunderen: Spanje bedankt Turkije voor beademingsapparatuur

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzalez is Turkije dankbaar voor het toestaan van de uitvoer van beademingsapparatuur die haar land heeft gekocht.

Dat verklaarde Gonzalez na valse berichtgevingen van Spaanse media.

“Dank u Turkije en [Turkse minister van Buitenlandse Zaken] Mevlüt Cavuşoğlu voor het toestaan van de export van Turkse ademhalingsapparatuur gekocht door onze twee regio’s Navarra en Castilla La Mancha vanwege de urgentie in Spanje. We waarderen dit gebaar van ons vriend en bondgenoot Turkije”, verklaarde de Spaanse minister op Twitter.

Ze zei ook een paar minuten voor haar tweet in een televisietoespraak dat ze alle beschuldigingen tegen Turkije in deze kwestie “krachtig afwijst”.

Vrijdag deden de speculaties de ronde in Spaanse media die beweerden dat Turkije een medische lading met daarin 150 beademingsapparatuur voor Spanje “in beslag had genomen” en de doorgang ervan had “geblokkeerd”. Turkije zou de machines “voor het eigen volk gebruiken”.

“Een lelijke beschuldiging”, reageerde Turkije, dat eerder deze week een andere noodkreet van het Europese land ook niet onbeantwoord liet. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-04-2020

Apr 04, 2020
Loading posts...