<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 29, 2020

Spaanse prinses sterft aan coronavirus

De Spaanse prinses Maria Teresa de Borbon-Parma, 86 jaar, is donderdag in Parijs overleden als gevolg van het coronavirus.

Dat kondigde haar broer zondag aan.

Als lid van de Carlist-tak van de Bourbon-dynastie is ze de eerste vorst die het slachtoffer is geworden van de pandemie.

De Spaanse koninklijke familie is ook getest op covid-19, maar daar was geen sprake van besmetting.

Borbon-Parma was ook bekend als ‘de Rode Prinses’ vanwege haar relatief linkse opvattingen. Ze werkte als professor sociologie aan de Sorbonne Universiteit in Parijs en gebruikte zelden haar koninklijke titel.

“Gedurende haar hele leven had ze een diplomatieke houding die verre van dynastiek was, op een manier die ze progressief was en zich losmaakte van de traditionalistische principes van haar jongere broer Sixto” staat in haar overlijdensbericht in het Spaanse dagblad La Vanguardia.

Verschillende media beweren ten onrechte dat ze de neef van de Spaanse koning Felipe VI is. In plaats daarvan gaat haar afkomst terug naar een tak van de koninklijke familie die de erfenis van Isabella II van de Spaanse troon in de 19e eeuw betwistte met als gevolg een reeks burgeroorlogen in het land.

Haar vader, Javier de Borbon-Parma, erfde de troon dankzij de zogeheten Carlist-claim.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-03-2020

Mar 29, 2020
Loading posts...