<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 24, 2018

Spanje grootste investeerder in Turkije

Spanjaarden hebben in de afgelopen tien jaar het meest geïnvesteerd in Turkije. Zij staken hun geld in fusies en overnames van Turkse bedrijven.

Dat blijkt uit cijfers van het grote mondiale financiële adviesbureau EY, dat 231.000 werknemers in dienst heeft.

Financiën-voorzitter voor Turkije Müşfik Cantekinler verklaart dat Spanje goed is voor een volume van 9,3 miljard dollar in Turkije als het gaat om transactiewaarde, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (7,8 miljard dollar) en Rusland (5.9 miljard dollar). “Spanjaarden hebben in tien jaar het meest geïnvesteerd in Turkije.”

De cijfers komen ook na de investering van de Spaanse bankgroep BBVA in de Turkse Garanti bank.

Ook vallen cijfers over de Verenigde Staten op: “De VS staat voorop als het gaat om het aantal transacties (handelsovereenkomsten). Zij hebben 170 keer geïnvesteerd in Turkije.”

De meest dynamische sector is in de afgelopen tien jaar de energiesector geworden met een volume van 50,7 miljard dollar na 354 investeringen. Die wordt gevolgd door de financiële sector, goed voor 23,1 miljard dollar na 184 transacties.

Qatar is een opkomende investeerder in Turkije. De Qatarezen hebben na 17 investeringen 4,1 miljard dollar ingestoken in Turkije.

Staatsbezoek

De Turkse premier Binali Yıldırım was maandag op staatsbezoek in Spanje. Hij benadrukte dat er meer dan 600 Spaanse bedrijven actief zijn in Turkije.

Beide landen hebben meerdere overeenkomsten gesloten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – MADRID | Gepubliceerd: 24-04-2018

Apr 24, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...