<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jun 04, 2016

Sportwereld verliest legende

Bokslegende Muhammad Ali is zaterdagochtend op 74-jarige leeftijd overleden. De erg geliefde drievoudig wereldkampioen (zwaargewicht) werd donderdag opgenomen in het ziekenhuis wegens ademhalingsproblemen.

Ali, later bekeerd tot de Islam, bleef na beëindiging van zijn bokscarrière ook geliefd wegens zijn uitspraken. Tijdens zijn carrière genoot men van zijn imposante techniek en gevoel voor entertainment, ook buiten de ring.

De legende leed aan de ziekte van Parkinson. Ondanks zijn slechte gezondheid in de laatste periode bleef Ali zich uitspreken over zaken die volgens hem niet goed waren. Zo stelde Ali op de uitspraken van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump dat moslims niet meer de Verenigde Staten in mogen, dat moslims een blok moeten vormen tegen mensen die de Islam misbruiken voor hun eigen agenda.

De Amerikaanse bokser Mike Tyson, ook een legende, reageerde met: “Allah is de kampioen komen halen, rust in vrede”.

Ook uit de voetbalwereld kwamen er zeer veel reacties. Mesut Özil (Arsenal) bedankte Ali: “Bedankt voor de inspiratie die u ons heeft gegeven. Rust in vrede, de allerbeste”. Arda Turan (FC Barcelona) gaf aan dat “iedereen zijn naam vergeet als hij gelijk heeft, maar iedereen zijn naam kent als het omgekeerde het geval is”. “Vaarwel kampioen”, zei Turan. De FIFA benadrukte dat “Ali de sportlegende miljoenen mensen heeft geïnspireerd”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK – ANKARA

Jun 04, 2016
Loading posts...