<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 23, 2019

Sri Lanka brengt moslims en christenen bijeen

Moslimparlementsleden en leden van een moslimgroep in Sri Lanka hebben een condoleancebezoek gebracht aan aartsbisschop en kardinaal Malcolm Ranjith vanwege een reeks aanslagen in het land.

Volgens een persbericht uitgegeven door Mufti Rizwe, president van moslimgroep All Ceylon Jamiyyathul Ulama, zei kardinaal Ranjith dat het bewaren van vrede en religieuze harmonie tussen de gemeenschappen belangrijk is, vooral in moeilijke tijden.

“Beide partijen benadrukten de verdere versterking van de goede relatie die er bestaat tussen de gemeenschappen, ter verbetering van ons moederland”, staat in het persbericht. “Ze beloofden ook om de volste steun te bieden bij het uitvoeren van de noodzakelijke acties die moeten worden uitgevoerd voor de daders en terroristen.”

Op Paaszondag zorgde acht explosies bij acht verschillende locaties in en buiten Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, voor veel slachtoffers. De bombardementen troffen kerken in de steden Kochchikade, Negombo en Batticaloa en ook meerdere hotels.

“Kwaadaardige en brutale daden gepleegd door individuen van een gemeenschap, is geen weergave van een hele gemeenschap”, zei de Sri Lankaanse christelijke geestelijke.

“Laten we op dit moment van grote tragedie samenkomen in solidariteit en de uitdagingen aangaan met wederzijdse liefde en respect om vooruit te gaan als Sri Lankanen. We bidden bij God dat Hij de pijn van allen die getroffen zijn verlicht en hun genade schenkt aan hen”, aldus de verklaring.

Ongeloof

Over de daders heerst nog onduidelijkheid. Eerst waren meldingen van een plotseling opgedoken “lokale radicale groep”, waarna die zijn aangepast naar “Daesh”.

Sri Lanka bood maandag officieel excuses aan omdat er internationale inlichtingen waren dat er aanslagen zouden plaatsvinden op kerken en toeristische bestemmingen, bijna drie weken voor de serie aanslagen. Daarmee is niets gedaan, erkende de regering. “We zijn in elk geval verantwoordelijk en het spijt ons.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-04-2019

Apr 23, 2019
Loading posts...