<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 27, 2022

Sri Lanka wil leren van diversiteit in Turkije: ‘Huis van alle culturen’

Volgens een hooggeplaatste politicus uit Sri Lanka kan het Zuid-Aziatische land veel leren van Turkije over het accommoderen van diverse mensen en culturen.

“Turkije is een van de grote landen, zowel qua aard als (vanuit) historisch perspectief”, zei Bimal Rathnayake van de partij Volksbevrijdingsfront in een interview.

“We zien dat Turkije een populaire bestemming is geworden. Ook voor Sri Lankaanse mensen, omdat het een huis is dat alle culturen kan huisvesten,” vertelde Rathnayake. “Sri Lanka moet zich ook richten op het huisvesten van alle culturen, alle religies, alle mensen van andere landen.”

Hij zei dat de Zuid-Aziatische natie ook veel historische locaties heeft met prachtige natuurlijke locaties. “Maar ik denk dat diversiteit één ding is dat we kunnen leren van Turkije”, benadrukte hij.

Rathnayake, die vijftien jaar lang de kiezers in het parlement vertegenwoordigde, was in de Turkse metropool Istanbul om de driedaagse Internationale Conferentie van Aziatische Politieke Partijen (ICAPP) bij te wonen.

Het eerste Turkse diplomatieke contact met Sri Lanka was in 1864 toen de Ottomaanse staat een honorair consulaat opende op het eiland. Turkije was een van de eerste landen die Sri Lanka erkende na de onafhankelijkheid van dat land in 1948.

De banden zijn gegroeid sinds Sri Lanka in 2004 werd geteisterd door een tsunami en toen president Recep Tayyip Erdoğan het land bezocht.

Het huidige handelscijfer tussen de twee landen bedraagt ​​meer dan honderd miljoen dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-11-2022

Nov 27, 2022
Loading posts...