<< Terug naar home | Sport

Posted by Ak Ajans Nederland
Oct 03, 2016

Stadion Trabzon met uniek dak bijna afgerond (foto’s)

De Turkse stad Trabzon aan de noordoostkust van het land maakt zich op voor de opening van een nieuw modern stadion dat op een kunstmatig eiland is gebouwd.

Het nieuwe stadion van Trabzonspor, genaamd sportcomplex Akyazı, vervangt het oude Hüseyin Avni Aker-stadion en wordt gebouwd door staatsinstituut en bouwgigant TOKI. “Als het weer (windstoten) meezit, is het eind oktober af”, meldt TOKI.

 

stadion-trabzon-met-uniek-dak-bijna-afgerond-fotos-4

Het daksysteem van Akyazı is uniek en de eerste in Turkije: het dak zal de luchtverontreiniging verminderen (effectiviteit: 24,5 hectare) en is zelfreinigend (Smart Roof). Het gebied rondom het stadion krijgt veel groen. Ook zijn er 7 voetbalvelden rondom Akyazı.

De overdekte tribune heeft een oppervlakte van 22.000 vierkante meter. Daarnaast is er ook verwarming onder de grasmat.

stadion-trabzon-met-uniek-dak-bijna-afgerond-fotos-2

TOKI-voorzitter noemt het nieuwe stadion van Trabzon een van de mooiste van Turkije. “We hebben voor Trabzonspor een mooi en modern stadion gebouwd.”

stadion-trabzon-met-uniek-dak-bijna-afgerond-fotos-3

De nieuwe thuisbasis van Trabzonspor zal plaats bieden aan 41.000 fans.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TRABZON | Gepubliceerd: 03-10-2016

Oct 03, 2016
 • Tamer Aslantas

  Ziet er mooi uit al ben ik zelf een Besiktas fan!

 • Ozturk

  Maakt niet uit waar we fan van zijn.
  Dit is voor Turkije een nieuwe parel.
  Dat alle Turkse clubs zo´n mooi stadion mogen krijgen insaallah, zodat we hopelijk ook een keer een EK of WK voetbal kunnen organiseren in Turkije.

  Als we genoeg van dit soort stadions in Turkije hebben, dan hoeven we zo´n toernooi niet samen met een ander land te organiseren, zoals destijds Nederland en België samen, en Polen en Oekraïne omdat ze het niet alleen konden.

 • Sobieski

  Van binnen ziet het er mooi uit, echt een voetbalstadion met tribunes zo te zien dicht op het veld. Van buiten valt het me tegen, ik had van de Turken wel wat meer esthetiek verwacht.

 • Ozturk

  Dat is nou het verschil tussen Nederland en Turkije:
  In Turkije bouwt men een compleet nieuw stadion op een kunstmatig aangelegd eiland voor de nummer 4 / 5 in de hoogste League.
  In Nederland moet men een monument als de Kuip een link verf geven, want er is geen budget voor een broodnodig nieuw stadion.
  Paupers.

 • Sobieski

  Dat mag dan allemaal waar zijn, in de Kuip spelt dan wel weer een club die Europese hoofdprijzen won. Dat kunnen we van Trabzonspor, of uberhaupt een Turkse club, niet zeggen dacht ik. Is er eigenlijk een Aziatische competitie waar Turkse clubs het beter zouden kunnen doen?

 • Ozturk

  Dat weet ik eigenlijk jet, maar is wel een goede vraag. Indien ja, dan moeten alle landen zonder grondgebied in Europa subiet daar worden ingedeeld.
  Te beginnen met uw schurkenstaat Israël en Cyprus dan ook maar gelijk.

  Turkije, met zo’n 20,000 km2 grondgebied in Europa kan natuurlijk in de Europese competitie blijven.

  Het klopt inderdaad. In Turkije krijgen zelfs clubs die nog nooit een Europese hoofdprijs hebben gewonnen toch een stadion, waar zei. Rotterdam nog een puntje aan kunne zuiden.
  Maar ja, oude economie, nieuwe economie dingetje hè. Moet ik dat even voor u uitleggen?

 • Sobieski

  O ja, wilt u doen? Graag in begrijpelijk Nederlands. Voor uw gemak, de vraag luidde; kunnen de Turkse clubs niet beter meedoen aan de Aziatische voetbalcompetitie dan aan de competitie van het door Turkije zo verfoeide Europa?

Loading posts...