<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 24, 2018

Steeds meer mensen worden moslim in Noorwegen

Het aantal bekeerde moslims in Noorwegen is de afgelopen jaren toegenomen tot minstens drieduizend.

Dat blijkt uit een onderzoek van Karin Vog van de universiteit van Oslo.

De toonaangevende Noorse krant Verdens Gang berichtte zondag op basis van het rapport van Vog dat het aantal Noren die kiezen om moslim te worden sinds de jaren negentig is toegenomen. Het rapport meldt dat het aantal bekeerde moslims in het land in de jaren negentig rond de vijfhonderd was, terwijl dit aantal de afgelopen jaren het aantal drieduizend heeft bereikt.

Vroeger bekeerden Noorse vrouwen zich tot de Islam als gevolg van het trouwen met moslimmannen, zei Vog. “Deze trend is nu drastisch veranderd. Nu kiezen vrouwen voor de Islam na het lezen en onderzoeken over de Islam.”

Monica Salmouk, een bekeerde moslim, vertelde de krant dat ze vier jaar geleden koos voor de Islam nadat ze een aantal boeken over de religie had onderzocht en gelezen.

Salmouk liet weten dat ze de moskee van het Islamitisch Cultureel Centrum (ICC) in Grønland bezocht en daarna koos voor de Islam als haar religie.

Solva Nabila Sexelin, een 42-jarige Noor, zei ook dat ze besloot om zich te bekeren tot de Islam nadat ze was geïnspireerd door de Islamitische asielzoekers die ze heeft geholpen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ZWEDEN (STOCKHOLM) | Gepubliceerd: 24-09-2018

Sep 24, 2018
Loading posts...