<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 22, 2016

Stevige uithaal Erdogan naar Amerikaanse beoordelaar

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft met zeer harde woorden gereageerd op de verlaging van de kredietwaardigheid van Turkije door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) na de mislukte coup.

“Hoe durven ze te zeggen dat er niet geïnvesteerd kan worden in Turkije? Waarom bemoei je je met Turkije? Turkije is niet eens lid van jullie onderneming,” zei Erdoğan tegen persbureau Reuters over S&P. “Dit is een politieke beslissing, genomen in opdracht door ingehuurde lui. Ze waren voorstanders van de coup. Dit doen ze altijd na soortgelijke gebeurtenissen. We hebben dit vaak gezien. Je kunt Turkije niet beoordelen. Binnenkort zullen ze weer hun virussen loslaten.”

De Turkse president liet weten dat S&P zich alvast kan voorbereiden op de opening van nieuwe Turkse megaprojecten. “Je bent voor niets bezig S&P. Laat ons met rust. Je gaat zien hoe het gaat lopen met de investeringen in Turkije,” sprak Erdoğan. “De Osmangazibrug is recent geopend. Op 26 augustus openen we de Yavuz Sultan Selimbrug (De Derde Bosporusbrug) en op 20 december de Eurasiatunnel onder de Bosporus. De overige megaprojecten gaan jullie ook nog zien, zoals het Istanbulkanaal (Kanal Istanbul), grootste vliegveld ter wereld in Istanbul en de Çanakkalebrug [langste hangbrug ter wereld].”

Erdoğan liet weten dat de Turkse economie er sterk voor staat. “We hebben geen problemen betreft liquide middelen. De Turkse financiële sector is sterk. We gaan door met onze strenge begrotingsdiscipline. De vijanden zijn weer bezig, dat is geen verrassing voor ons. We houden ons bezig met onze eigen zaken. De Turken hebben elkaar, dat is genoeg”, aldus Erdoğan.

Investeringen

Vicepremier Mehmet Şimşek heeft donderdag een teleconferentie gehouden met duizend internationale investeerders over de gang van zaken in Turkije. “De mislukte coup zal een negatief effect hebben op de economie, maar dat blijft beperkt. Turkije zal hard blijven groeien.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

 

Jul 22, 2016
Loading posts...