<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 20, 2018

Stevige woorden Erdoğan in Diyarbakır

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zich stevig tegen discriminatie uitgesproken in de zuidoostelijke stad Diyarbakır.

“Iedereen die discrimineert op basis van etniciteit in ons land, krijgt eerst met ons te maken”, sprak Erdoğan zaterdag tijdens de openingsceremonie van een voetbalstadion in Diyarbakır.

De aftrap in het volle stadion is gedaan door Erdoğan. Ook werd een spandoek met de boodschap “We waren en blijven altijd één en samen” getoond aan de grote menigte.

De voetbalstrijd vond plaats tussen politici en stervoetballers.

Toekomst

De Turkse president benadrukte dat de regeringspartij niet het gewenste resultaat heeft gekregen in Diyarbakır, ondanks dat er flink is geïnvesteerd in de stad door de staat. Hij beklemtoonde ook dat leden van terreurgroep FETO, Daesh en PKK, die allemaal hun kogel afvuren op Turkije, allemaal hetzelfde zijn.

“We hebben 36,5 miljard lira geïnvesteerd in Diyarbakır. De driebaansweg autowegen die we daar hebben gebouwd, kent Istanbul niet eens. Wat West-Turkije heeft, heeft Oost-Turkije nu ook. Er is, vooral na nieuwbouw, sprake van een nieuwe Diyarbakır, zei Erdoğan later in een toespraak tijdens een bijeenkomst met zijn partij in de zuidoostelijke stad.

“Alsnog is (tijdens de gemeenteraadsverkiezingen) niet op ons gestemd zoals verwacht. Blijkbaar hebben we niet hard genoeg gewerkt. Op den duur zal hard werken alsnog lonen en elke ziel treffen. Diyarbakır bestond uit krottenwijken en werd geregeerd door een terreurgroep (PKK). Er wordt nog steeds op hun gestemd. Het lokale (voormalige) gemeentebestuur stond achter deze terreurgroep en sluisde het geld van de staat door naar Qandil (PKK-hoofdkwartier)”, zei Erdoğan die eerder ook aangaf dat als weer terreurburgemeesters worden gekozen, de staat opnieuw zal ingrijpen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DIYARBAKIR | Gepubliceerd: 20-10-2018

Oct 20, 2018
Loading posts...