<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 07, 2015

Strijd tussen bezwarentijger Karasahin en gemeente Dordrecht weer losgebarsten

De Dordtse onroerend goed-handelaar Mustafa Karaşahin, eerder bekend als de bezwarentijger die zijn gemeente in de afgelopen drie jaar ruim 3.500 brieven heeft gestuurd, is nog lang niet klaar met Dordrecht.

“Als de gemeente denkt dat er een einde is gekomen aan de jarenlange strijd tussen ons hebben ze het mis. De tweede ronde is begonnen door de 10 informatieverzoeken die ik vorige week heb verzonden naar de gemeente, ondanks een verbod die ik kreeg”, vertelt Karaşahin.

De gemeente is in principe verplicht alle brieven van burgers te beantwoorden op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur. De kosten voor afhandeling van deze brieven zijn voor de gemeente. Karaşahin zorgde eerder al ervoor dat vier ambtenaren voor de beantwoording van al zijn brieven een dagtaak nodig hadden, wat een half miljoen euro heeft gekost. Onlangs wilde hij weten hoeveel straattegels er in de Toulonselaan in Dordrecht liggen.

“Nu de gemeente op mij niks meer kan verhalen omdat ik geen pand meer bezit in Dordrecht is de gemeente Dordrecht nu van jager terecht gekomen in de rol van prooi die door mij met brieven, bezwaarschriften, wob verzoeken wordt belaagd en zal worden opgejaagd. Ze kunnen me wellicht weer laten gijzelen, maar dat lost weer niks op omdat zij dan de kosten van de gijzeling moeten betalen. Dan krijgen ze dus links of rechtsom toch de kosten voor hun kiezen wat ervoor zorgt dat we weer terug bij af zijn”, zegt Karaşahin.

Karaşahin kwam in conflict met de gemeente over het verhuur van zijn panden wat leidde tot executieverkoop van zijn onroerend goed. Sindsdien stuurt hij de gemeente honderden brieven per maand.

“Ze hebben van mij ongewild een volksheld gecreëerd”, zegt Karaşahin nadat er nieuwsberichten over hem in Turkse opiniebladen verschenen.

web1r3fwqeascdx

web3r2qfwesacdxz

webr3qfweasdzx

 

© Turksemedia.nl

Sep 07, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...