<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 02, 2016

Strijd tussen Dordrecht en Dordtse Turk: burgemeester vraagt om wet bij minister

De strijd tussen de gemeente Dordrecht en voormalig onroerendgoedhandelaar Mustafa Karaşahin, bekend als de bezwarentijger, heeft een nieuwe dimensie gekregen: de burgemeester van de stad vraagt om een nieuwe wet bij minister Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Burgemeester Arno Brok laat in een brief aan de minister weten dat er geen andere mogelijkheid is om de schade die de gemeente lijdt door veelschrijvers als Karaşahin te stoppen, dan een nieuw artikel in de Wet openbaarheid van bestuur op te nemen. In de brief vraagt Brok om opheffing van de boeteregeling. De gemeente moet namelijk een boete betalen aan de burger als er niet op tijd wordt gereageerd op een brief of verzoek. Dat heeft de gemeente al 1,2 miljoen euro gekost, laat de burgemeester weten volgens het AD.

De gemeente is verplicht om alle brieven van de burgers te beantwoorden op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur. Vragen zoals het aantal straattegels in de Toulonselaan in Dordrecht en het aantal hele en halve stoeptegels in de gemeente, met aparte vermelding van het aantal losliggende stoeptegels, dienen gemeenten op tijd te beantwoorden. Daarin worden door burgers ook om overzichten gevraagd zoals het aantal dodelijke ongevallen tussen 1900 en 1910 en van alle gemeentelijke betalingen aan energiebedrijven.

Minister Plasterk is bezig met een wet die de gemeenten hierin zal bijspringen. Echter biedt de Tweede Kamer weerstand en vreest voor misbruik van nieuwe regels door gemeenten.

Karaşahin kwam in conflict met de gemeente over de verhuur van zijn panden wat leidde tot executieverkoop van zijn onroerend goed. Sindsdien stuurt hij de gemeente honderden brieven per maand. De Dordtse Turk heeft afgelopen drie jaar ruim 3500 brieven, verzoeken en bezwaarschriften gestuurd naar de gemeente.

“Immers the sky is the limit, the saga is continuing en wie schrijft die blijft. Niemand kan iets van mij afpakken zonder daar het tienvoudige voor neer te tellen”, zegt Karaşahin.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Mar 02, 2016
Loading posts...