<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 21, 2019

Studenten uit Djibouti kiezen voor Turkije en dit is waarom

Sehel Muhammed Abdi uit Djibouti besloot in Turkije te studeren. Op de vraag waarom hij die keuze heeft gemaakt reageert hij in een vraaggesprek: “Vanwege de strijd van president Erdoğan tegen onderdrukkers.”

Abdi is student verpleegkunde bij de grote Çankırı Karatekin Universiteit nabij Ankara met 15.000 studenten, waarvan 500 uit het buitenland. “Ik koos ook voor Turkije omdat het een ontwikkeld moslimland is”, zegt de Djiboutiaan die al twee jaar in Turkije verblijft. “Enorm tevreden om hier in een gastvrij land te mogen zijn.”

De student hoorde wel vaker over Erdoğan in zijn eigen land. “We zijn op de hoogte van zijn steun aan de onderdrukten en minderbedeelden. Ik koos voor Turkije omdat hij een president is die zich sterk maakt tegen onderdrukking. Hij is een goede president.”

Abdi verblijft met andere studenten uit Djibouti. Ze zijn in Turkije voor hun masteropleiding en delen soortgelijke gevoelens. Seyit Hasan Muhammed is zo iemand.

Muhammed wist nog niet veel over Turkije, zegt hij op zijn beurt. “Zelfs niet dat het zo’n vooraanstaand Islamitisch land was. In Djibouti werd al gezegd dat Turkije een land van eenheid, vrede en broederschap is. Dat heb ik hier persoonlijk ook meegemaakt.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ÇANKIRI | Gepubliceerd: 21-08-2019

 

Aug 21, 2019
Loading posts...