<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 16, 2018

Succes DENK naar hoger niveau: invloedrijke Ayhan Tonca lijsttrekker Europa

De ervaren politicus Ayhan Tonca is de lijsttrekker van DENK geworden voor de aankomende Europese verkiezingen in mei 2019. De partij beoogt daarmee het succes dat in Nederland is gerealiseerd, naar een hoger niveau te tillen: het Europees Parlement.

Dat werd zondag bekendgemaakt aan journalisten.

“In 2017 en 2018 schreven we geschiedenis”, sprak Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk. “We zijn klaar om ook in 2019 geschiedenis te schrijven”, vervolgde de nieuwe DENK’er Tonca.

De opkomst van met name rechts-extremisme is niet alleen een probleem voor Nederland, maar vormt ook een bedreiging voor Europa, zei Tonca. “De stem van DENK wordt voortaan zowel op gemeentelijk als op landelijk niveau gehoord. Het is tijd om de stem van alle DENK-stemmers ook op Europees niveau te laten horen. Om ook op te komen voor alle Europeanen die zich niet gehoord voelen.”

De connectie tussen DENK en Tonca kwam uit de achterban: “Onze stemmers hebben ons verenigd. We hebben dezelfde missie: een halt toeroepen aan de slechte gang van zaken”, reageerde Öztürk op een persvraag.

Tonca was lang actief als raadslid in de gemeente Apeldoorn, waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. Tegelijkertijd vervulde Tonca diverse bestuurlijke functies binnen verschillende maatschappelijke organisaties.

Op de vraag ‘waarom DENK’ antwoordde Tonca: “De laatste jaren zien we gevestigde partijen door de PVV verrechtsen uit electorale belangen. Als resultaat zien we dat onze geluiden niet meer gehoord worden. Er is sprake van buitensluiting. DENK liet zien dat het, heel transparant, de stem is van alle minderheden, dus van iedereen.”

“Dat zag iedereen tijdens de parlements- en gemeenteverkiezingen. De gemeenschap reageert zeer tevreden op Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Rutte zegt wel ‘rot maar op’, maar hiergeboren jongeren zijn onderdeel van dit land”, aldus Tonca.

DENK verwacht, op basis van peilingen, twee zetels in het Europees Parlement.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 16-12-2018

Dec 16, 2018
Loading posts...