<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 21, 2015

‘Succes humanitaire hulp Turkije niet te vergelijken met andere landen’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft maandag in Bursa gezegd dat het succes van Turkije op het gebied van humanitaire hulp niet te vergelijken is met andere landen.

“Ontvingen we in 2002 nog hulp, is Turkije na dertien jaar een land geworden dat meer dan 140 landen op verschillende manieren helpt in 5 continenten zonder te kijken naar afkomst of religie. Turkije is van een ‘ontvangende’ land een ‘gevende’ land geworden”, sprak Erdoğan tijdens een panel over de humanitaire diplomatie van Turkije waar hij ook een eredoctoraat door de senaat van een universiteit ontving.

webr3fqewsadxz

De Turkse president benadrukte dat de Turkse regering in 2014 meer dan 4,5 miljard dollar heeft uitgegeven aan humanitaire hulp over de hele wereld. Daarmee stond Turkije op de derde plaats van de meest gulle landen ter wereld. “In 2002 gaf Turkije maar 85 miljoen dollar uit aan hulp. Als we kijken naar onze bruto nationaal product zien we dat Turkije een land is die de grootste stijging ter wereld zag in het geven van hulp”, zei Erdoğan.

webr3fqwesaxz

“Ons land is niet rijk aan grondstoffen. We hebben geen oliebronnen, aardgasreserves of goudreserves. Maar we hebben wel een goed geweten en hart die zo groot is als heel Anatolië”, sprak Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BURSA

Dec 21, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...