<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 03, 2016

Succesverhaal: Turk koopt Duits bedrijf waar hij begon als gastarbeider

De 53-jarige Turkse Salih Taşdirek is een van de vele voorbeelden van Turkse succesverhalen in het buitenland. Hij kocht het Duitse sloten- en beveiligingsbedrijf waar hij begon als gastarbeider en veertien jaar heeft gewerkt.

Het bleef niet alleen bij een overname: ook moest Taşdirek ervoor zorgen dat zijn zwakke Duitse bedrijf weer moest concurreren met de top. “En daar voegden wij onze eigen ervaring en het Turks praktisch handelen aan toe. Nu behoren we tot de top 3 in de regio Hessen.”

De Turkse zakenman uit Nevşehir, die nu zogeheten slimme deursloten en smart keys verkoopt, is nu een van de actiefste Turkse ondernemers in de Duitse zakenwereld. Zo zitten er tussen zijn klanten de Europese Centrale Bank, ziekenhuizen, hoge zakentorens en Duitse overheidsinstellingen.

succesverhaal-turk-koopt-duits-bedrijf-waar-hij-begon-als-gastarbeider1

Taşdirek had het net als zijn vele landgenoten in de tijd dat ze arriveerden in Duitsland, het zeer moeilijk in een vreemd land. “We werkten samen met mijn vader onder zware omstandigheden. Hij stuurde mij naar een Duitse taalcursus, waar hij maandelijks 250 mark voor moest betalen.”

Duits gerommel

De succesvolle Turkse ondernemer is niet vergeten dat zijn Duitse concurrenten niet blij waren met de Turkse overname. Taşdirek laat weten dat de Duitse fabriek waar hij zijn producten inkoopt, ineens de prijzen heeft verhoogd. “Toen ik dat onderzocht, bleek dat de andere Duitse bedrijven deze fabriek onder druk hebben gezet.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – FRANKFURT | Gepubliceerd: 03-11-2016

Nov 03, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...