<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 14, 2017

Syriërs in Idlib vieren komst Turks leger: ‘Welkom in jullie land’

Het Turkse leger heeft een warm welkom gekregen in de Syrische stad Idlib. De Syriërs steunen de Turkse militairen en geloven erin dat het Turkse leger een schild vormt tegen terreur in Syrië die ook Turkije raakt.

De Turkse strijdkrachten zijn aanwezig in Idlib om de veilige zones voor Syriërs te monitoren. Zo kunnen Syriërs terugkeren naar het gewone leven en is de Turks-Syrische grens gezuiverd van terreur, van zowel terreurgroep Daesh als de Syrische PKK, de PYD/YPG, gesteund door de VS.

Syriërs reageren zeer tevreden en hopen dat het Turkse leger een einde maakt aan de ellende in de regio. Een anonieme Syriër zegt in een interview met persbureau AA dat ze het Turkse leger verwelkomen. “Turken hebben bewezen dat zij ons alleen steunen. Zij zorgen voor oplossingen. Ik herhaal: welkom onze Turkse broeders. Alleen zij hebben ziekenhuizen gebouwd en humanitaire hulp gestuurd naar onze regio.”

De 23-jarige Syrische Maaret Numa reageert te hopen dat de rust terugkeert in de regio nu het Turkse leger is gearriveerd. “Er vinden elke dag moordpraktijken plaats in onze regio. Als de Turken niet binnentreden, zal dat zo doorgaan. De PKK krijgt hier geen stuk land [in Syrië]. Dat is er ook niet voor het Assad-regime en Daesh.”

De 45-jarige Syriër Mustafa Tuma zegt respect te hebben voor de Turken. “Hierbij mijn respect aan deze mooie mensen, deze Turkse soldaten. Hopelijk zal dankzij het Turkse leger een einde komen aan de terreuraanslagen hier en worden we verlost van onderdrukkers. Hopelijk zijn wij af van die (gevechts)vliegtuigen en keren we terug naar het normale leven.”

Abdulgaffar Zikri, een 25-jarige Syriër, hoopt “dat met de wil van Allah de rust terugkeert dankzij Turkse militairen”.

De 46-jarige Syrische docent, Sarif Rahum, spreekt van een chaos als de PKK zich vestigt in de regio. “De PKK heeft bewezen dat ze een terreurgroep zijn. Ze zijn ongewenst. Ze zullen voor chaos in de regio zorgen. Alles wat Turkije tot nu toe voor ons heeft gedaan, hoort bij onze buurschap. Onze broederschap en liefde voor elkaar is niet van gisteren, we leven al honderden jaren samen.”

Een andere Syriër reageert opvallend: “Welkom in jullie land”.

Het Turkse leger laat weten dat er ook meer militaire voertuigen en materiaal zal worden gepositioneerd nabij de Syrische stad Afrin, in handen van terreurgroep PYD.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – IDLIB – ALEPPO | Gepubliceerd: 14-10-2017

Oct 14, 2017
Loading posts...