<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2016

Syrische kinderen in Jarablus dankzij Turkije naar school

Dankzij de Turkse militaire operatie ‘Eufraat schild’ met een kleine bijdrage van coalitielanden is de Syrische stad Jarablus gezuiverd van Daesh-terroristen (IS) waardoor Syrische kinderen weer naar hun scholen kunnen gaan.

Dat melden diverse Turkse organisaties die zich inzetten om van Jarablus weer een leefbare stad te maken. De scholen bleven door druk van Daesh-terroristen gesloten en zijn in drie jaar tijd in verval geraakt. Deze scholen worden met Turkse steun gerenoveerd en zullen binnenkort weer beginnen met het geven van onderwijs.

Voorzitter van de Turkse ngo Platform Anadolu, Turgay Aldemir, laat aan persbureau AA weten dat Turkse organisaties twaalf scholen, genaamd scholen van goedheid, hebben in de Syrische steden Aleppo, Idlib en Azez. “Dit concept willen we ook in Jarablus door gebruik te maken van de Turkse ervaring in samenwerking met Syriërs. De jeugd moet geschoold worden, ze hebben allemaal een wapen in hun hand. Waar wapens zijn, werkt de pen niet en worden er geen boeken gelezen. Door de openbare orde te waarborgen, moeten we weer de pen en kennis laten werken, zodat deze steden weer voor de veiligheid van de regio zorgen”, aldus Aldemir.

Turkije

De Syrische stad krijgt flink wat steun uit Turkije in de opbouw van de getroffen stad. Dankzij de opbouw en zuivering zijn tot nu toe duizenden Syriërs teruggekeerd naar hun stad waarbij Turkije en diens president Erdoğan flink worden bedankt.

De Syrische stad ontvangt dagelijks duizenden stukken brood uit Turkije, waarbij ook bakkerijen worden herbouwd. Daarnaast wordt de infrastructuur van de stad hersteld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZIANTEP

Sep 18, 2016
Loading posts...