<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 20, 2015

Syrische kinderen tekenen verschrikkingen van de oorlog en hun vlucht

De nieuwe cijfers over de oorlog in Syrië zijn huiveringwekkend. Inmiddels zijn bijna 4 miljoen Syriërs de grens over gevlucht, waarvan ongeveer de helft kind. In het kader van Wereld Vluchtelingendag (20 juni) lanceert Save the Children een website met een verzameling aangrijpende tekeningen, gemaakt door Syrische kinderen in Italië. Met deze tekeningen laat Save the Children je door de ogen van kinderen kijken naar hun verhaal en boodschap.

web23rfqwedsacx

In 2014 arriveerden 42.323 Syriërs in Italië, waaronder 10.965 kinderen. De tekeningen zijn door Save the Children verzameld op het Centraal Station van Milaan, de plek waar veel vluchtelingen onder schrijnende omstandigheden wachten op hun doorreis naar andere Europese landen. Pim Kraan, directeur van Save the Children: “De tekeningen van deze kinderen vertellen verhalen over de verschrikkingen die zij in hun vaderland en tijdens hun huiveringwekkende tocht naar veiligheid hebben meegemaakt. Medewerkers van Save the Children vangen deze kinderen op, bieden ze een luisterend oor en bescherming in dag- en opvangcentra zodat ze hun trauma’s kunnen verwerken.”

web23rqefwadscx

Hoewel veel van de tekeningen angst en terreur ademen, zitten er ook duidelijke tekenen in van hoop voor de toekomst en dankbaarheid voor de ontvangen hulp. Save the Children roept iedereen op om te luisteren naar de boodschap van Syrische kinderen, zoals Khaleds tekening ‘Journey of Death’.

web23rqfwesacdweb23rqfwedcsa

http://blog.savethechildren.it/syria_unforgettable_symbols/

Dit is een origineel bericht van Save The Children Nederland

Jun 20, 2015
Loading posts...