<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 04, 2015

‘Tachtig procent bombardementen Rusland in Syrië niet op IS’

Rusland heeft in Syrië een coalitie gevormd met de Syrische president Assad, terreurgroep Hezbollah en Iran. Bovendien heeft tachtig procent van de doelen waarop Rusland bommen gooit niets te maken met terreurgroep IS (Daesh).

Dat zei de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Linas Linkevicius tegen de Baltische persbureau BNS.

webr3qefadcz

“Het is moeilijk om met Rusland samen te werken en tot een oplossing te komen. De houding die Rusland heeft aangenomen tegenover de Syrische president Assad is anders dan de houding die ze hebben genomen tegenover coalitielanden die tegen terreurgroep IS strijden”, aldus Linkevicius.

webr32fqedvasc

(Russische bombardementen – Lichtgroen: oppositiepartijen tegen Assad-regime, grijs: IS (Daesh) en in het rood: Assad-regime)

 

Assad-regime

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft vrijdag in Ankara gezegd dat de voorstanders van het Assad-regime geen waarde hechten aan mensen. “Het is niet mogelijk dat steuners van het Assad-regime mensenlevens waardevol vinden. 120 landen hebben aangegeven tegen het Assad-regime te zijn. Het regime gedraagt zich als een terreurstaat en gooit vatenbommen op zijn eigen bevolking. Meer dan 380.000 mensen zijn in Syrië vermoord door chemische en conventionele wapens. Twaalf miljoen mensen hebben hun land moeten verlaten”, aldus Erdoğan.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – VİLNİUS & ANKARA

Dec 04, 2015
Loading posts...