<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 12, 2015

Tegendemonstratie Pegida in Utrecht: I love Islam

In Utrecht hebben zondagmiddag enkele honderden betogers van de Pegida (patriottische Europeanen tegen Islamisering van het Avondland) voor onrust gezorgd in het centrum van de stad.

webr13qwedsaxz

Aanhangers van de uit Duitsland afkomstige anti-Islambeweging Pegida waren op het Vredenburg in Utrecht verzameld om te protesteren tegen vluchtelingen waarbij ook werd geroepen dat “Islamitische scholen en moskeeën dicht moeten gaan.”

web23refqadxz

Een andere groep, de Internationale Socialisten, was op het Janskerkhof aanwezig voor een tegendemonstratie. “Wij willen geen fascisme in Nederland”, werd er geroepen. Ook droegen de tegendemonstranten spandoeken met daarop de teksten “Pegida = lafaards en fascisten” en “I love Islam” ter ondersteuning van de moslims tegen Pegida. De tegendemonstratie op het Janskerkhof verliep rustig.

web1r3fweqsaxz

Op het Vredenburg liep het uit de hand toen tegendemonstranten en voorstanders van Pegida elkaar troffen. Enkele opstoten zorgden ervoor dat veel winkels hun deuren moesten sluiten. Duw- en trekwerk tussen de voorstanders en tegenstanders zorgde ervoor dat de massaal aanwezige politie moest ingrijpen waarbij enkele charges zijn uitgevoerd.web1r3wqasxz

webr13dwqsaxz

 

© Turksemedia.nl | AA – UTRECHT

Oct 12, 2015
Loading posts...