<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2015

‘Terreur in Nederland geen dreiging, maar realiteit!’

De afgelopen twee nachten zijn er drie aanslagen gepleegd op twee Turkse organisaties die aangesloten zijn bij de Turkse Federatie Nederland.

In een Rotterdamse wijk is een Molotovcocktail gegooid op Vereniging VERSAM en geen vierentwintig uur later zijn de ramen ingeslagen. Ook werd de Turkse Culturele Vereniging Schiedam het doelwit van een aanslag waarbij de ramen sneuvelden. De aanvallen hebben gelukkig alleen materiële schade tot gevolg gehad, maar hadden ook tot slachtoffers kunnen leiden.

webr23fqedcsx

De daders zijn onbekend maar alles wijst erop dat een terroristische organisatie achter deze acties zit. Afgelopen weekend liepen in Rotterdam namelijk duizenden Turkse Nederlanders in een protestmars, georganiseerd door een groepje onafhankelijke Turken, tegen terreur en voor de onlosmakelijke eenheid van de Turken en Koerden in Turkije. “Wij zijn broeders” waren de leuzen van de Turkse Nederlanders. De protestmars verliep vredig en zonder incidenten.

De aanvallen laten zien dat terreur in Nederland meer dan een dreiging, een realiteit is. Een paar dagen geleden kwam via een YouTube video al een dreiging voor een aanslag op Turkse Nederlanders.

Ondanks deze gebeurtenissen laat de Turks-Nederlandse gemeenschap zich niet provoceren en bewaart haar kalmte.

Wij hopen dat de veiligheid van de Nederlandse samenleving, en in het bijzonder van die van de Nederlandse Turken, hoog op de agenda van de Minister van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid worden geplaatst. Behalve een veroordeling hopen wij dat de autoriteiten de daders effectief opsporen en bestrijden.

 

Turkse Federatie Nederland

Sep 17, 2015
Loading posts...