<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 21, 2015

Terreuraanslag Suruç: ‘Ze proberen Turkije in een kwaad daglicht te stellen’

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş reageert op de terreuraanslag in de Turkse stad Suruç waarbij 32 mensen zijn omgekomen.

“Het lijkt erop dat er weer een startsein is gegeven om Turkije in een kwaad daglicht te stellen en chaos te creëren in het land. We willen dat iedereen hiervan op de hoogte is. Naast de 32 jongeren die we bij een terreuraanslag hebben verloren is er bij een andere terreuraanslag in Adıyaman een Turkse militair om het leven gebracht. Twee militairen zijn gewond geraakt. Het zal ze niet lukken om onze eenheid schade toe te brengen. We hebben als land de macht, de kracht en de intentie om dit tegen te gaan”, aldus de Turkse vicepremier.

Kurtulmuş geeft aan dat de Turkse bevolking ondanks de etnische diversiteit vele jaren in eenheid en solidariteit heeft geleefd en zal leven. “In de buurlanden van Turkije heerst grote instabiliteit. Turkije zal zijn stabiele pad vervolgen. De Turkse bevolking zal in vrede blijven leven. We zullen zorgen voor eenheid en broederschap in dit land.”

De Turkse vicepremier geeft aan dat er in een zeer korte tijd enkele mogelijke daders zijn gevonden. “De kans is groot dat het om een zelfmoordaanslag van Daesh gaat. We onderzoeken dit grondig.”

 

© Turksemedia.nl | AA – ŞANLIURFA

Jul 21, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...