<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 08, 2015

Terreurgroep PKK valt moskee aan in Duitsland

Sympatisanten van de terreurorganisatie PKK hebben vrijdagnacht de ruiten van de Centrale Moskee in het Duitse Kornwestheim (Baden-Württemberg) vernield. Ook werden de muren van de moskee beklad met teksten en symbolen van de terreurgroep.

Ooggetuigen melden dat rond 01.00 uur ‘s nachts een vrouw en twee mannen de moskee hebben aangevallen.

İhsan Öner, voorzitter van de Europees-Turks Islamitische Unie waaraan de moskee verbonden is, geeft aan dat zijn enige troost is dat er geen slachtoffers zijn gevallen. “We verzoeken iedereen om rustig te blijven en zich niet uit te laten lokken door deze provocaties om tegenacties te ondernemen. We keuren dit soort acties ten zeerste af. De daders van deze gruwelijke daad hebben het enkel en alleen gemunt op onze binnenlandse vrede en rust”, aldus Öner.

De voorzitter geeft ook aan dat sommige Duitse politici en mediagroepen openlijk hun empatie uiten voor de PKK. “Hieraan ontlenen PKK-terroristen moed om ook aanvallen te plegen in Duitsland”, zegt Öner.

De Turkse Consul-Generaal in Stuttgart heeft inmiddels een bezoek gebracht aan de getroffen moskee. “Deze aanslag is onaanvaardbaar. De nodige autoriteiten zijn door middel van een schrijven ingelicht. We hopen dat de daders zo snel mogelijk worden opgepakt en een straf op maat krijgen”, aldus de Turkse Consul-Generaal.

 

© Turksemedia.nl | AA – KORNWESTHEIM

Aug 08, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...