<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 11, 2018

Terreurleiders YPG/PKK vluchten uit Afrin na komst Turkse militairen

De komst van het Turkse leger in de Syrische regio Afrin heeft ervoor gezorgd dat twee kopstukken van terreurbeweging YPG/PYD, de Syrische PKK, zijn gevlucht.

Dat melden nieuwsdiensten op basis van lokale bronnen.

Inmiddels zijn de namen bekend van de twee YPG-kopstukken waar het om gaat: Said İsmet Gubar en Hasan Bayram.

Gubar was de door YPG benoemde ‘lokale minister van Justitie’ van Afrin. Hij is naar de Syrische stad Nubul gevlucht, die onder toezicht van het Assad-regime zou staan, maar in de praktijk door een gewapende groepering gesteund door Iran is bezet, is gemeld.

De vlucht van de tweede YPG-er, de zogeheten ‘lokale minister van Binnenlandse Zaken’ van het kanton, is mislukt. Hij is met een grote hoeveelheid contant geld door de terreurgroep YPG zelf bij de lokale grenspost Ziyare gepakt. Hij probeerde territoria van het Assad-regime binnen te komen.

De twee zijn niet de enige gevluchte kopstukken nu het Turkse leger bijna het centrum van Afrin heeft bereikt, melden bronnen. Wie de overige ‘invloedrijke’ YPG-ers zijn, is nog niet bekend.

3300

Zondag werd bekend dat het Turkse leger tijdens operatie Olijftak binnen 51 dagen 3.300 terroristen rondom Afrin heeft uitgeschakeld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – AFRIN | Gepubliceerd: 11-03-2018

Mar 11, 2018
Loading posts...