<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 16, 2016

Terroristen feestende Assad beschieten konvooi Syriërs: 14 doden

Buitenlandse terreurgroepen die het regime van de Syrische president Assad steunen hebben vrijdag geschoten op de uit Oost-Aleppo evacuerende Syriërs.

Daarbij zijn veertien Syrische burgers omgekomen, meldt persbureau AA. Dat gebeurde tijdens een gijzeling van de verdreven Syriërs, die zich in het zesde konvooi bevonden.

Het hulpkonvooi is weer teruggekeerd naar een verzamelplaats. Groeperingen die gelieerd zijn aan het Assad-regime houden de auto’s die daar voor hulp zijn, tegen.

De evacuatie van de verdreven Syriërs is meerdere keren gesaboteerd door sjiitische milities en groepen die gelieerd zijn aan het Assad-regime.

Vrijdag is bekend geworden dat de Iraanse commandant Sayyid Jawad mogelijk achter de afslachtingen in Oost-Aleppo zit. Hij zou voor de leiding zorgen van 7.000 buitenlandse terroristen van diverse terreurgroepen uit Libië, Irak en Afghanistan, meldt persbureau AA.

terroristen-feestende-assad-beschiet-konvooi-syriers-14-doden-2

‘Feest’

Assad en Iran hebben elkaar inmiddels gefeliciteerd op de ‘overwinning’ van Aleppo. Assad heeft Iran speciaal bedankt om de steun.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ALEPPO | Gepubliceerd: 16-12-2016

Dec 16, 2016
Loading posts...