<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 15, 2018

Thailand koopt flink in bij Turkse treinbouwer

De Turkse bus- en treinbouwer Bozankaya maakt zich op voor de eerste treinstellenexport van Turkije. Het bedrijf bouwt namelijk 22 metrostellen voor Thailand. Elk stel bestaat uit vier treinwagons en kan 1.596 passagiers vervoeren.

De eerste metrowagons rollen 19 juni de werkplaats in Ankara uit. Er staat een ceremonie op het programma in aanwezigheid van Thaise autoriteiten.

De export van de 22 metrostellen moet het Turkse bedrijf meer dan 50 miljoen euro opleveren, is gemeld. Ook wordt nog eens 22 miljoen euro extra verdiend omdat Bozankaya wagons van het tweede ov-bedrijf van Bangkok (MRT) vernieuwt. De treinen zijn geheel door Turkse ingenieurs ontworpen.

In 2006 won Bozankaya samen met Siemens de aanbesteding van een nieuwe metrolijn in de Thaise hoofdstad, de Bangkok Green Line Metro. Die gaat 5 december open.

Bozankaya meldt ook treinen te gaan bouwen voor de Bangkok Blue Line Metro. “Voor dat project bouwen we 105 wagons”, aldus Bozankaya-voorzitter Aytunç Günay.

Internationaal

Het Turkse bedrijf heeft ook de carrosserie van metrostellen in de Europese steden Bergen, Potsdam, Bochum, Mainz, Graz, Lyon en Parijs geproduceerd.

Ook rijden in Amerikaanse steden zoals Portland, Salt Lake City, San Diego, Houston, Charlotte, Norfolk en Atlanta Turkse treincarrosserieën heen en weer.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-06-2018

Jun 15, 2018
Loading posts...