<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 20, 2023

The Economist beticht Turkije van dictatuur

Het Britse weekblad heeft Turkije opnieuw beticht van dictatuur. De communicatiedirecteur van Turkije, Fahrettin Altun, haalde in een reactie daarop flink uit.

“Daar gaan we weer! The Economist hergebruikt zijn intellectueel luie, saaie en doelbewust onwetende weergave van Turkije. Het lijkt alsof ze zich verplicht voelen om het einde van de Turkse democratie aan te kondigen door middel van uitbarstende clichés, verkeerde informatie en flagrante propaganda”, haalde Altun uit.

“Schandalige koppen en provocerende beelden kunnen hen helpen hun zogenaamde tijdschrift te verkopen, dus we feliciteren ze met hun ingenieuze marketingtechnieken! Maar we moeten het publiek eraan herinneren dat dit sensationele journalistiek is, gebaseerd op goedkope propaganda en desinformatie”, benadrukte de communicatiedirecteur van Turkije.

De opmerkingen van Altun kwamen nadat The Economist een verhaal had gepubliceerd waarin buitenstaanders werden opgeroepen aandacht te schenken aan de aanstaande verkiezingen in Turkije en beweerde dat het land “op de rand van een ramp” staat onder president Recep Tayyip Erdoğan.

“Turkse mensen hebben keer op keer blijk gegeven van hun toewijding aan democratie, gelijkheid en vrijheid. Ons politieke systeem heeft vele beproevingen doorstaan, waaronder een verraderlijke poging tot staatsgreep in 2016 toen onze mensen hun bloed vergoten om onze democratie te redden”, maakte Altun iedereen duidelijk.

“Toen onze president Erdoğan onze burgers opriep zich te verzetten tegen de putschisten, was hun reactie een les voor iedereen. De zogenaamde journalisten en redacteuren van The Economist hebben duidelijk nooit de moeite genomen om fatsoenlijke journalistiek te leveren over de strijd van onze mensen voor onze democratie.”

Altun merkte verder op: “Dit is grotendeels te wijten aan hun onverklaarbare en voortdurende haat tegen onze democratisch gekozen president, die elke verkiezing heeft gewonnen waaraan hij heeft deelgenomen. Als jullie niet de moeite kunnen nemen om te onderzoeken hoe en waarom het Turkse publiek Erdoğan vertrouwt, waarom zou iemand jullie serieus moeten nemen?!”

“Ons land staat voor het zoveelste verkiezingsseizoen waarin er een levendig debat is over hoe we onze uitdagingen kunnen oplossen. Er vindt echte democratische politiek plaats en de oppositie probeert al maanden hun strategie uit te werken”, legde Altun uit.

Hij benadrukte ook dat de levendigheid van de Turkse democratie en het eigendom van mensen over hun politieke systeem “zeer sterk” zijn. “Ik ben ervan overtuigd dat The Economist nooit de moeite zal nemen om te rapporteren over wat er werkelijk gaande is in Turkije. Ik wil nietsvermoedende lezers waarschuwen voor hun trieste toestand!”.

President Erdoğan reageerde dat het Turkse volk zelf het lot van hun land bepaalt en dat niet aan The Economist is.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-01-2023

Jan 20, 2023
Loading posts...