<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 05, 2015

The Guardian: Europa heeft Erdogan hard nodig

De Britse krant The Guardian meldt dat Europa de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan nu meer dan ooit nodig heeft om het vluchtelingenprobleem op te lossen.

“Hoe hard het ook klinkt voor Europese leiders, is het juist Europa die nu Erdoğan hard nodig heeft om terreurgroep Daesh (IS) te bestrijden en het vluchtelingenprobleem op te lossen”, schrijft The Guardian.

Erdoğan reisde afgelopen maandag naar Brussel om met de voorzitters van het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie te spreken over de vluchtelingenkwestie.

Eerder waarschuwde de Turkse president Europa over een mogelijke vluchtelingenstroom vanuit de door burgeroorlog verscheurde Syrië richting Europese landen en vroeg om samenwerking. Erdoğan gaf aan dat er een veiligheidszone met een vliegverbod moest worden ingesteld in het noorden van Syrië om zo een mogelijke vluchtelingenstroom tegen te gaan. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten waren tegen dit voorstel en wilden niet meehelpen.

“Nu Rusland zijn gang gaat in de regio en luchtaanvallen uitvoert in Syrië waarbij burgerslachtoffers vallen, blijkt het voorstel van Erdoğan toch juist”, schrijft The Guardian.

De Britse krant meldt ook dat Europese leiders vorige maand om hulp vroegen aan Turkije, die op dit moment twee miljoen vluchtelingen opvangt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 05-10-2015

Oct 05, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...