<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 15, 2018

TICF reageert op ‘kwade’ PVV-actie: Stop met haatzaaien!

De Turks-Islamitische Culturele Federatie (TICF) heeft in een verklaring de omstreden uiting van de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deun veroordeeld. Die zei afgelopen week dat hij “het liefst de Ulu-moskee in Utrecht ziet afbranden, dan dat het wordt gezien als een symbool van Utrecht”.

De PVV’er heeft inmiddels excuses gemaakt voor zijn hartgrondige uitspraken, maar “het kwaad is al geschied”, reageert TICF.

De federatie herinnert politici eraan dat moslims ook onderdeel uitmaken van de Nederlandse samenleving en “haatzaaiende mensen geen plek verdienen om gekozen te worden voor ambten die zij niet waardig zijn”.

De uitspraken van Henk van Deun zorgen voor angst en verdriet bij moslims, stelt TICF. “In de praktijk zien we een toename van incidenten tegen moskeeën. Dit zijn door diverse onderzoeken bevestigd. Deze PVV-politicus zorgt ervoor dat mensen op het idee worden gebracht hetgeen wat hij beweert, ook daadwerkelijk te doen.”

“De uitspraken van Henk van Deun zijn diep en diep triest. Dit is aanzetten tot discriminatie van mensen met een moslimachtergrond. We zijn tevreden dat er gelukkig veel politici zijn die deze uitspraken afkeuren. Dit zal de moslims en moskeegangers zeker het gevoel geven dat politici oog hebben voor hun angsten.”

TICF nodigt iedereen uit om de omstreden PVV-uiting in sterke bewoordingen af te keuren.

Ophoepelen

Volgens de politieke partij DENK kan Van Deun “ophoepelen uit overheidsdienst”. Wat ons betreft mogen mensen die racistische, xenofobe, antisemitische of islamofobe uitspraken doen, niet werkzaam zijn bij de overheid. Van Deun is werkzaam bij de gemeente Nieuwegein en wat ons betreft kan hij ophoepelen”, laat Tunahan Kuzu aan DutchTurks weten.

Aangifte

Het bestuur van de moskee heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de PVV-lijsttrekker.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 15-01-2018

Jan 15, 2018
Loading posts...