<< Terug naar home | Nieuws (Engels)

Posted by Ak Ajans Nederland
Mar 14, 2017

TICF uit zware kritiek op Nederlandse regering: ongelofelijk

De Turks Islamitische Culturele Federatie Nederland (TICF) heeft zware kritiek geuit op de Nederlandse regering en stelt dat laatstgenoemde na de gebeurtenissen op zaterdagavond in Rotterdam wantrouwen heeft gecreëerd bij Turkse Nederlanders.

“TICF betreurt de diplomatieke crisis tussen Nederland en Turkije”, verklaart de federatie schriftelijk, die ook aangeeft dat er sprake is van inbreuk op rechten van meningsuiting en mobiliteit wegens de harde wering van de Turkse minister: “TICF vindt het bizar en ongelofelijk dat een Turkse minister van Familie- en Sociale Zaken uit Turkije niet de gelegenheid heeft gekregen om mensen toe te spreken. Het is ongelofelijk dat zij tegen haar zin naar Duitsland is vervoerd en haar auto zou worden weggesleept [als ze niet uitstapte]. Haar vrijheid van meningsuiting en vrijheid in mobiliteit is ontnomen.”

TICF is ook niet blij met het Rotterdamse politieoptreden: “De politie in Rotterdam heeft bij een vredige demonstratie hard ingegrepen met waterkanonnen, paarden en honden en tientallen demonstranten raakten gewond.”

De federatie vindt dat alles op alles gezet moet worden om de relaties tussen de beide landen zo snel mogelijk te verbeteren. “Want Turkije en Nederland onderhouden meer dan 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Op economisch en cultureel terrein werken we samen. De mensen die uit Turkije zijn gekomen wonen al ruim 50 jaar in Nederland en zijn ondertussen Turkse Nederlanders geworden.”

Volgens TICF heeft de Nederlandse regering wantrouwen gecreëerd bij de Turkse Nederlanders. “Hoe moet het vertrouwen, harmonie en verdraagzaamheid weer groeien? Volgens deskundigen was dit niet gebeurd als er geen verkiezingen waren in Nederland. Deze crisis is verkiezingsthema geworden.”

Tevens vindt Turks Islamitische Culturele Federatie Nederland dat de Turkse overheid de Turkse Nederlanders niet moet mengen in interne aangelegenheden. “Het is overduidelijk dat beiden landen politiek bedrijven over de ruggen van Turkse Nederlanders. TICF heeft zijn achterban opgeroepen om kalm te blijven en roept beide landen op escalatie te voorkomen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 14-03-2017

Mar 14, 2017
 • Tamer Aslantas

  “Volgens deskundigen was dit niet gebeurd als er geen verkiezingen waren in Nederland. Deze crisis is verkiezingsthema geworden.”

  Misschien hadden ze moeten komen NA de verkiezingen! Treurig allemaal.

 • Faa

  Hoezo?? Er was niks gebeurd als de politie zo hard had ingegrepen…

  Zij hebben hun doel bereikt, alle aandacht gaat nu naar de turken.. terwijl hier verkiezingen zijn.. wat is belangrijker.. de verkiezingen of de referandum in turkije… de media en sommige politieke partijen hebben goed gebruikt gemaakt om zieltjes te winnen…

  Dit is gewoon een vieze spel van de overheid..

  Ik ben diep teleurgesteld in de politie en de overheid…

  Doei, fijne dag allemaal

 • Ozbourne

  Volgens deskundigen was dit niet gebeurd als er geen referendum was geweest in Turkije. Deze crisis is een verkiezingsthema geworden.

  Beste Tamer, u heeft 100% gelijk

 • Ayhan

  Beste Tamer

  Wist je dat Cavusoglu aan Koenders heeft gezegd we kunnen ook NA de verkiezingen komen waarop Koenders ook zei nee dat willen we niet

 • Deli Balta

  Wıj zullen dit nooit vergeven en vergeten.

 • Ibrahim

  Mee eens!

 • Ozturk

  Geachte heer Ayhan,

  Dit is geheel en al correct.
  Cavusoglu heeft op enig moment gezegd ‘als mijn collega Koenders mij vriendelijk vraagt om na 15 maart te komen spreken, dan zal ik dat doen’. Waarop het antwoord was: ‘Hij is niet welkom, niet voor en niet na 15 maart’.
  Tja, als men geen enkele ruimte voor een alternatief aanbiedt, dan kan er ook geen sprake zijn van ‘in onderhandeling zijn’, wat het kabinet Rutte zaterdagochtend nog beweerde te zijn.
  Voor het kabinet was het een welkom geschenk op het laatste moment dat iemand van de Turkse regering op CNN een dreigement met sancties tegen Nederland uitte, zodat dat de stok werd om mee te slaan en ‘het alternatief’ (dat er helemaal niet was) kon worden afgeblazen.

  Kom op nou toch mensen, ik begrijp best dat Nederland en de Nederlanders in het algemeen onze president Erdogan niet zo’n fijne peer vinden, maar kom achteraf niet met goedkope smoesjes. Het ligt er allemaal zo dik bovenop.
  Als de politieke wil er zou zijn, dan zou Erdogan zelfs nog in de 2e Kamer mogen spreken.
  Nu de politieke wil er niet is mag zelfs zijn minister haar eigen consulaat niet binnen treden.

  Dat nu achteraf de vreedzame NederTurken die op die avond voor het consulaat stonden als relschoppers worden weggezet in het kader van ‘damage control’, omdat de beelden van bijtende honden, charges met paarden en waterkanon wel erg buiten proportioneel waren is triest.

  En zo simpel zit het.

  Ophouden met smoesjes verkondigen.

 • jack doe

  ook niet doen, ga dat lekker thuis vertellen hoe ongastvrij wij zijn, dat wij een hekel aan jullie hebben en dat nederland een verschrikkelijk land is waar niemand zou willen wonen, moet je doen en dan lekker in o zo democratische turkije blijven

 • Ibrahim

  Hij heeft wel gelijk. Bleeeeep! 😝

 • Suzi DemirAslan

  Jullie racisten kunnen ook alleen maar antwoorden met “niet tevreden dan oprotten naar je eigen land”. En dit kunnen jullie niet eens onderbouwen met argumenten. Ons het land uitschoppen, maar zelf wel gewoon op vakantie gaan naar het buitenland en buitenlandse eten bestellen omdat je vrouw niet kan koken. Viel Spaß, want je kan ons niet verjagen!😎

 • Ron aak

  ja en jouw vrouw kan niet neuken dus neuk je maar schapen dus op rotten naar je eigen land

 • Henk

  Nee, hij heeft geen gelijk. Wonen en een land bezoeken zijn twee verschillende zaken. Als je geen loyaliteit hebt met Nederland, dan moet je je conclusies trekken. Of je bent Nederlander en loyaal aan Nederland, of je bent een gast en dan kan je je gedragen of vertrekken. Als je zo Nederlands bent dat je met turkse vlaggen gaat zwaaien omdat Erdogan daar een oproep toe doet, dan moet je niet gaan lopen klagen dat je niet als Nederlander gezien wordt.

Loading posts...