<< Terug naar home | Interviews

Posted by Turkse Media
Mar 14, 2017

TICF uit zware kritiek op Nederlandse regering: ongelofelijk

De Turks Islamitische Culturele Federatie Nederland (TICF) heeft zware kritiek geuit op de Nederlandse regering en stelt dat laatstgenoemde na de gebeurtenissen op zaterdagavond in Rotterdam wantrouwen heeft gecreëerd bij Turkse Nederlanders.

“TICF betreurt de diplomatieke crisis tussen Nederland en Turkije”, verklaart de federatie schriftelijk, die ook aangeeft dat er sprake is van inbreuk op rechten van meningsuiting en mobiliteit wegens de harde wering van de Turkse minister: “TICF vindt het bizar en ongelofelijk dat een Turkse minister van Familie- en Sociale Zaken uit Turkije niet de gelegenheid heeft gekregen om mensen toe te spreken. Het is ongelofelijk dat zij tegen haar zin naar Duitsland is vervoerd en haar auto zou worden weggesleept [als ze niet uitstapte]. Haar vrijheid van meningsuiting en vrijheid in mobiliteit is ontnomen.”

TICF is ook niet blij met het Rotterdamse politieoptreden: “De politie in Rotterdam heeft bij een vredige demonstratie hard ingegrepen met waterkanonnen, paarden en honden en tientallen demonstranten raakten gewond.”

De federatie vindt dat alles op alles gezet moet worden om de relaties tussen de beide landen zo snel mogelijk te verbeteren. “Want Turkije en Nederland onderhouden meer dan 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Op economisch en cultureel terrein werken we samen. De mensen die uit Turkije zijn gekomen wonen al ruim 50 jaar in Nederland en zijn ondertussen Turkse Nederlanders geworden.”

Volgens TICF heeft de Nederlandse regering wantrouwen gecreëerd bij de Turkse Nederlanders. “Hoe moet het vertrouwen, harmonie en verdraagzaamheid weer groeien? Volgens deskundigen was dit niet gebeurd als er geen verkiezingen waren in Nederland. Deze crisis is verkiezingsthema geworden.”

Tevens vindt Turks Islamitische Culturele Federatie Nederland dat de Turkse overheid de Turkse Nederlanders niet moet mengen in interne aangelegenheden. “Het is overduidelijk dat beiden landen politiek bedrijven over de ruggen van Turkse Nederlanders. TICF heeft zijn achterban opgeroepen om kalm te blijven en roept beide landen op escalatie te voorkomen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 14-03-2017

Mar 14, 2017
Loading posts...