<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2020

‘Tijd dat Nederland Palestina erkent en Israël stopt’

De zionistische Israëlische regering moet per direct stoppen met de kolonisatie van Palestina.

Dat zei DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu tijdens een recent debat in de Tweede Kamer, waarvan de video maandag is gedeeld op sociale media. “Het kan zo niet langer.”

“Al decennialang worden de Palestijnen onderdrukt, bevochten en verdreven”, sprak Kuzu de Kamer toe.

Tachtig procent van de bevolking van Gaza is afhankelijk van humanitaire hulp. Onschuldige kinderen hebben beperkt toegang tot medische hulp, schoon water en educatie, benadrukte het DENK-Kamerlid. “Recent zijn 504 Palestijnse huizen vernietigd waardoor 642 mensen zijn ontheemd. 153 Palestijnse kinderen zitten op dit moment vast in Israëlische gevangenissen. De illegale annexatie van Palestina door zionistische Israëlische kolonisten zet zich voort.”

“Een moderne kolonisatie is in strijd met alle normen en waarden die wij internationaal proberen op te houden”, vervolgde Kuzu. “Hoe is het mogelijk dat Israël, een land dat tientallen VN-resoluties heeft geschonden en schendt, hier telkens straffeloos mee wegkomt? Wat moet er nog meer gebeuren voordat er eindelijk een streep wordt getrokken en wordt gezegd: het kan zo niet langer.”

DENK wil dat de Nederlandse regering de zionistische Israëlische regering stevig aanspreekt op hun illegale nederzettingenpolitiek. “Israël verdient geen hand boven het hoofd, zoals een beschermheer Trump heeft gedaan, maar keiharde sancties. De EU-associatieovereenkomst moet opgezegd worden. Graag een reactie van de minister”, verzocht Kuzu.

Het gedrag van Israël is een blamage en ongekend in deze tijd. “In de strijd tegen de kolonisatie wordt het tijd dat Nederland de staat Palestina erkent”, aldus Kuzu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 16-11-2020

Nov 16, 2020
Loading posts...