<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 01, 2018

Toerisme Turkije niet te stoppen

De toerismeopbrengsten van Turkije bereikten tussen juli en september, in de zomervakantiemaanden, 11,5 miljard dollar,

Dat verklaarde de statistische autoriteit van het land.

De omzet van het land steeg met één procent in het derde kwartaal van 2018, een stijging ten opzichte van de 11,4 miljard dollar in hetzelfde kwartaal in 2017, aldus het Turkse Instituut voor de Statistiek (TurkStat).

Bijna 82 procent van het inkomen (exclusief GSM-roaming en jachthavendienstuitgaven) werd verdiend van buitenlandse bezoekers, terwijl 18,2 procent werd ontvangen van Turkse burgers die in het buitenland wonen.

Turkije verwelkomde tussen juli en september 18,8 miljoen bezoekers, een stijging van 12,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarvan was 84,7 procent een buitenlandse toerist en 15,3 procent een Turkse burger die in het buitenland woont.

De gemiddelde uitgaven van beide typen bezoekers bedroeg 612 dollar in het derde kwartaal van 2018. “In dit kwartaal, terwijl de gemiddelde uitgaven van de buitenlanders uitkwam op 589 dollar per persoon, was de gemiddelde uitgave van Turkse mensen wonend in het buitenland 724 dollar per persoon”, verklaarde TurkStat.

Turkstat liet weten dat bezoekers tussen juli en september het meeste spendeerden aan eten en drinken, accommodatie en vervoer. Buitenlandse bezoekers gaven meer dan 904 miljoen dollar uit aan schoenen en kleding, 354 miljoen dollar aan souvenirs en 23,9 miljoen dollar aan tapijten en andere vloerkleden.

De belangrijkste reden van buitenlandse toeristen om Turkije te bezoeken – 57,5 ​​procent – was ‘reizen, entertainment, sport en culturele activiteiten’, gevolgd door ‘familie en vrienden bezoeken’.

Het land verwacht dit jaar, geheel in lijn met de grote doelen, in totaal veertig miljoen toeristen te gaan verwelkomen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-11-2018

Nov 01, 2018
Loading posts...