<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 12, 2021

Toeristen stormen af op Turkse vakantiehemel Antalya

De mediterrane badplaats Antalya, de parel van de Turkse Rivièra, heeft in de afgelopen twee weken meer dan 307.000 Russische toeristen verwelkomd.

Dat blijkt uit officiële gegevens.

In de afgelopen twee weken zijn in totaal 1.095 vliegtuigen uit Rusland geland op de luchthaven van Antalya, verklaarde het Turkse provinciale directoraat Cultuur en Toerisme maandag.

Toeristen van over de hele wereld landen nu op Antalya Airport, dat zijn cijfers voor 2019 nadert, toen een recordjaar voor toerisme. Terwijl 7.421 Russische toeristen op 20 juni via 30 vluchten binnenvlogen, was dat op 3 en 7 juli 88. Alleen al op 3 juli arriveerden in totaal 24.741 Russische toeristen in Antalya.

De stad trekt elk jaar miljoenen toeristen en zorgt nu voor een gezonde en veilige vakantie onder het Safe Tourism Certification Program dat tijdens de coronapandemie is geïnitieerd door het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme.

Recep Yavuz, voorzitter van de toerismewerkgroep van de gemeenteraad van Antalya, reageerde maandag in een interview dat steeds meer Russen naar de zonnige stad trekken. “Antalya Airport is momenteel een van de vakantieluchthavens met het hoogste aantal toeristen ter wereld.”

“Het is belangrijk dat inkomende toeristen gezond en veilig terugkeren naar hun land. Alle toeristische professionals zijn zich hiervan bewust”, benadrukte hij.

Yavuz liet weten dat er meer vluchten van verschillende Russische luchthavens naar Antalya zullen plaatsvinden.

Antalya trekt toeristen uit vele landen met zijn zon, zee en strand, evenals historische en natuurlijke schoonheden, kleurrijke cultuur en luxe resorts.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-07-2021

Jul 12, 2021
Loading posts...