<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2019

Topeconoom VS: Turkije cruciaal voor welzijn wereldeconomie

Turkije is cruciaal voor het welzijn van de wereldeconomie en economische integratie tussen Europa en Azië, zei de directeur van een toonaangevende denktank voor duurzame ontwikkeling.

Turkije is een groot en belangrijk land dat Europa en Azië schrijdt, onderstreepte Jeffrey Sachs, hoofd van het Center for Sustainable Development aan de in de VS gevestigde Columbia University.

“Turkije is ook een doorvoerland in de zin van goederen die van Europa naar Azië of van China naar Europa gaan, of informatie via 5G-netwerken, glasvezel, snelle spoorlijnen en energiedoorvoer”, benadrukte Sachs, eraan toevoegend dat het land een “major hub” en onderdeel is van een “onderling verbonden systeem”.

“Het leiderschap van Turkije is uiterst belangrijk”, benadrukte hij.

Hij wees op het geopolitieke belang van het land en onderstreepte dat Turkije, in samenwerking met Iran, de Arabische landen en Europa zou kunnen helpen een “vreedzame, wederzijdse samenwerking” tot stand te brengen.

Sachs waarschuwde ook dat een serieuze conflict tussen China en de VS in een “nieuw soort Koude Oorlog” de hele wereld zou schaden, maar vooral Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 16-11-2019

Nov 16, 2019
Loading posts...