<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 30, 2018

Treedt Turkije toe tot de BRICS?

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft de leiders van het uit vijf landen bestaande blok BRICS opgeroepen Turkije toe te laten tot de groep.

“Als Turkije toetreedt, heet het platform voortaan BRICST”, zei hij afgelopen vrijdag tegen journalisten in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg. Hij liet ook weten dat de BRICS-leden zijn suggestie hartelijk verwelkomden.

De BRICS-groep, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, nodigde Turkije vorige week uit tot de tiende jaarlijkse vergadering. Turkije nam deel als de voorzitter van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS).

“Vooral China zegt dat het voorstander is van uitbreiding. Ze overwegen andere landen bij dit platform te betrekken en zijn daar niet op tegen”, zei de Turkse president.

Erdoğan reisde op 26 juli naar Johannesburg, samen met de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën, Defensie en Handel. Regeringsfunctionarissen van zijn partij reisden ook mee.

“We zijn in de G-20 met vijf van die landen. Ik zou willen dat ze de nodige stappen zetten zodat Turkije toetreedt tot de BRICS”, vertelde hij.

De Turkse president verwees naar het economische potentieel, investeringen en ontwikkelingsprojecten met BRICS-landen: “Ik geloof dat het niet juist is om weg te blijven van dergelijke groepen”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 30-07-2018

Jul 30, 2018
Loading posts...