<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 29, 2019

Trump boos om hondcartoon Netanyahu, eist excuses

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag uitgehaald naar The New York Times voor een cartoon met daarop de Israëlische premier Benjamin Netanyahu afgebeeld als een geleidehond die Trump leidt. De krant bood daarop afgelopen weekend Netanyahu excuses aan, maar volgens Trump moet dat ook aan hem gebeuren.

“The New York Times heeft zich verontschuldigd voor de vreselijke antisemitische cartoon, maar ze hebben mij geen excuses aangeboden voor dit of al het valse en corrupte nieuws dat ze dagelijks publiceren”, schreef Trump op Twitter.

De betreffende cartoon verscheen donderdag in de internationale editie van The New York Times en werd zaterdag ingetrokken na beschuldigingen van antisemitisme.

De spotprent beeldde Trump af met een yamaka, een Joodse kalotjespet, geleid door een geleidehond met de gelijkenis van Netanyahu. De hond draagt ​​een kraag waaraan een blauwe Davidster is bevestigd.

De Amerikaanse krant kwam zondag met een formele verontschuldiging. Hierin stond een uittreksel van een redactionele notitie waarin de beslissing om het “aanstootgevende” beeld te publiceren “een beoordelingsfout” is geweest.

“Dergelijke beelden zijn altijd gevaarlijk, en in een tijd waarin antisemitisme wereldwijd stijgt, is het des te onaanvaardbaarder”, verklaarde woordvoerster Eileen Murphy.

In de verontschuldiging, die maandag op papier verscheen, werd Trump niet genoemd. Volgens de Amerikaanse president heeft The New York Times daardoor “het laagste niveau van journalistiek bereikt”. “Dit is zeker een dieptepunt in de geschiedenis van @nytimes!”

Trump heeft de krant herhaaldelijk bekritiseerd omdat hij vindt dat de krant te negatief over zijn voorzitterschap schrijft.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 28-04-2019

Apr 29, 2019
Loading posts...