<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 20, 2018

Trump dreigt opnieuw, Turkije woedender: ‘VS zal genoodzaakt moeten doen wat Turkije zegt’

Voorzitter Devlet Bahçeli van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP) heeft hard uitgehaald na een derde bedreiging uit de VS. President Donald Trump herhaalde nogmaals dat Turkije zal boeten voor het vasthouden van de omstreden christelijk-zionistische pastoor Andrew Brunson, die volgens Trump “geen spion zou zijn en niet eerlijk wordt berecht”.

“Trump is de draad kwijt”, reageerde de MHP-voorzitter maandag op een vraag van een journalist. “Hij weet niet wat hij zegt. Hij praat via Twitter maar is niet op de hoogte van wat hij schrijft”, haalde de invloedrijke voorzitter uit.

De Amerikaanse president is niet meer serieus te nemen, merkte Bahçeli op. “Turkije vervolgt zijn ijzersterke houding. Ik geloof erin dat de VS nu genoodzaakt moet doen wat Turkije zegt.”

Aanval

President Recep Tayyip Erdoğan benadrukte maandag in zijn verklaring vanwege het Offerfeest dat de economische aanval van de VS hetzelfde is als het aanvallen van de Islam (gebedsoproepen) en de Turkse vlag. “Het doel is hetzelfde. Het doel is om Turkije en het Turkse volk op de knieën te krijgen en hen gevangen te houden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 20-08-2018

Aug 20, 2018
Loading posts...