<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2019

Trump en Macron botsen over Turkije

Tijdens een gesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Franse collega Emmanuel Macron is onenigheid ontstaan over Turkije. De twee troffen elkaar dinsdag voor een NAVO-top in Londen.

Macron bekritiseerde Turkije over de aankoop van het Russische defensiesysteem S-400. “Hoe kan Turkije een NAVO-land zijn en de S-400 aanschaffen? Dat is technisch onmogelijk”, zei hij waarop Trump verdedigend reageerde. “Turkije kocht de S-400 van Rusland omdat regering-Obama geen Patriot’s verkocht aan Turkije. Een verhaal heeft twee kanten”, corrigeerde Trump Macron.

De Franse president probeerde het nog een keer en reageerde dat Turkije het antiraketsysteem ook uit Europa kon kopen toen de VS dat weigerde. “Maar ze kozen alsnog voor Rusland. Ook zien zij de YPG als terroristen, wij denken daar anders over.”

Trump haalde in hetzelfde gesprek ook flink uit naar Macron. “Wat is Macron toch een geweldige politicus. Hij beantwoordt vragen zonder een antwoord. Macron gaf zojuist het meest prachtige inhoudsloze antwoord ter wereld”, aldus Trump.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – LONDEN | Gepubliceerd: 03-12-2019

Dec 03, 2019
Loading posts...