<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2019

Trump lovend over Turkije: Ik ben een grote fan van Erdoğan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag vol lof gesproken over Turkije en diens president Recep Tayyip Erdoğan, die bij hem op bezoek was voor de situatie in Syrië.

“Ik ben een grote fan van Erdoğan”, sprak Trump tijdens een persconferentie in Washington na een vergadering van vier uur met zijn Turkse collega. “We zijn sinds dag één vrienden. Ik bedank Turkije voor hun inspanningen in Syrië. Erdoğan heeft fantastisch werk geleverd voor de Turken.”

Ook benadrukte Trump dat Erdoğan “hele goede relaties heeft met de Koerden die in Turkije leven”. “De Koerden in Turkije leven gelukkig en worden goed verzorgd.”

Turkije levert ook goed werk in de strijd tegen Daesh (IS) en achter slot en grendel zetten van terroristen, onderstreepte Trump.

De Turkse president maakte Trump duidelijk dat de beoogde vredeszone in Noord-Syrië sneller moet worden gerealiseerd. “Vanwege de vertraging zijn duizenden mensen gestorven. Het is ook betreurenswaardig dat Washington spreekt met YPG-leider en hoofdterrorist Ferhat Abdi Sahin [Mazlum Kobane], soort zoon voor de gevangen PKK-leider Öcalan. Turkije heeft geen problemen met Koerden, maar jaagt op terroristen.”

Erdoğan sprak ook met Amerikaanse senatoren die zonder desinformatie en mediaruis zijn geïnformeerd over de terroristische activiteiten van YPG in Noord-Syrië. De Amerikanen kregen ook rechtstreeks te horen dat er 365.000 Syrische vluchtelingen veilig zijn teruggekeerd naar hun thuisland als gevolg van de succesvolle vredesmissies van Turkije in Noord-Syrië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 14-11-2019

Nov 14, 2019
Loading posts...